AKUT, Depremzedeleri Yalnız Bırakmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’de kurulduğu günden beri gönüllü olarak afetzedelere yardım için çalışan AKUT, Karlıova depreminde de afetzedeleri yalnız bırakmadı.

AKUT Bingöl Ekibi olarak depremin olduğu ilk saatlerden itibaren saha çalışmalarına katkı sağlamak için çalışmalara başladıklarını belirten AKUT Birim Başkanı Ahmet Ateş, artçı depremler konusunda da vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Karlıova’da yaşanan 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından 12 kişilik kurtarma ekibi, 2 araç ve arama kurtarmada kullanılacak ekipmanlarla beraber Kaynarpınar köyüne gittiklerini belirten Ateş, “burada arama kurtarma çalışmalarına katıldık, ardından aynı gece Yedisu ilçesi Elmalı ve Dinarbey köylerine giderek sabahın ilk ışıklarına kadar alan taraması yaptık. Ertesi gün sabahın erken saatlerinden itibaren Adaklı ve Kiğı ilçe merkezi ve bağlı köy ve mezralara giderek herhangi bir göçük veya enkaz olup olmadığını yerinde gün boyunca tespit ederek arama kurtarma faaliyetleri yaptık. Diğer taraftan da Yedisu’da kalan arkadaşlarımız merkez ve köylerde çadır kurulmasına vatandaşlarımıza gün boyu yardımcı olmuşlardır” dedi.

“BÜYÜK BİR HEYELANA ŞAHİT OLDUK”

Vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Ateş, “akşam saatlerinde Bingöl merkeze dönerken Karılova-Yedisu arasında büyük bir heyelanın yaşanmasına şahit olduk. Karlıova ve Yedisu yolunu kullanacak olan vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz. Artçı sarsıntılar devam ettikçe heyelanlar olacaktır” dedi.

“DEPREM BU COĞRAFYANIN KADERİDİR”

Her an depreme hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Ateş, şunları söyledi: “Bu deprem bize  bir defa daha gösterdi ki deprem bu coğrafyanın kaderidir. Onun için tedbirimizi alalım. Her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmamız lazım. Depremin geçici bir şey olmadığını ısrarla vatandaşlarımıza anlatmamız lazım. Hepimize çok büyük geçmiş olsun. Allah daha büyük afetlerden korusun. Ülkeme ve bütün dünyada yaşayın canlılara afetsiz, kazasız, belasız günler diliyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKUT, Depremzedeleri Yalnız Bırakmadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin