Baluken’den İlk Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kandıra Cezaevinden tahliye edilen İdris Baluken, “içeri girerken de barış, demokrasi ve özgürlük diyorduk, bugün de” dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, tahliye olduğu Kandıra Cezaevi çıkışında konuştu.Baluken’i Meclis Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, İstanbul ve Kocaeli il örgütlerinin üye ve yöneticileri karşıladı.

Baluken cezaevi önünde şunları söyledi:

“Bugün benim dışarı çıkmam değil Demirtaş’ın içeride olması haberdir. Arkada gördüğünüz cezaevinde bir siyasi partinin eşbaşkanı, milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve seçilmiş temsilcileri var. Bir genel merkez binasından daha çok siyasetçi bugün içeride. Bu, Türkiye demokrasisinin hangi noktada olduğunu gösteriyor.Biz bu şekildeki tahliyelerle sevinecek bir ruh halini yaşamakta zorlanıyoruz. Her şeyden önce bu partinin eşbaşkanlarının, milletvekillerinin seçilmiş siyasetçilerinin bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde içinde bulunduğumuz referandum sürecinin meşruiyeti tartışmalı bir duruma gelecektir. O nedenle umarım bir an önce bu ayıptan vazgeçilir. 21. yüzyılda, üç aydır, 80 milyon halkın iradesini temsil eden milletvekilleri olarak ortaçağ koşullarının dayatıldığı tecrit altındaydık. Tecrit bir insanlık suçudur, işkence yöntemdir. Hiç kimseye uygulanmaması gerektiği gibi milletvekillerine de uygulamamalıdır. Umarım bizim tahliyemiz bu bahsettiğim olumsuzlukların giderilmesi için bir vesile olur.Türkiye halkları şunu bilsin, biz içeri girerken de barış diyorduk, demokrasi diyorduk, özgürlük diyorduk, içeride tecrit altındayken de yine barış, demokrasi, özgürlük dedik. Bugün de aynı mesajı veriyoruz; barış, demokrasi, özgürlük. Bu ülkede hepimiz bunu hak ediyoruz.” (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Baluken’den İlk Açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin