‘Beyim Ali’ Bu Hayattan Sessiz Sedasız Göçtü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doksan yaşının üzerinde olmasına rağmen, birkaç metrekarelik dükkânında ayakkabı tamirciliği (pinecilik) yapan ‘Beyim’ lakaplı Ali Rıza Sürücü hayatını kaybetti. Sürücü’nün ölümünün ardından Şeref Varolgüneş, ‘Alın teri, helal lokma vasfı ile örnek insandı ama kimseler bilmedi, tanıyamadı.’ Sözleriyle anlattı.

Demirciler sokağının emektarı, ayakkabı tamircisi Alirıza Sürücü hayatını kaybetti. ‘Beyim’ lakaplı Alirıza Sürücü, yaklaşık yetmiş yıl önce Elazığ’ın Palu ilçesinden Bingöl’e göçtü. Sürücü, doksan yaşını geçmesine rağmen baba mesleği olan ayakkabı tamirciliğini devam ettiriyordu. Palu’dan Aşağı çarşıya yerleşen Alirıza Sürücü’nün babası eski adıyla ‘pinecilik’ ayakkabı tamirciliğine başladı. Uzun yıllardır babasından devraldığı mesleği demirciler sokağında icra eden Alirıza Sürücü, namı değer ‘Beyim Ali’, mülk sahibinin kira dahi almadığı birkaç metrekarelik dükkanında hayatının son günlerine kadar çalıştı. İki gün önce hayatını kaybeden dürücünün taziyesi Düzağaç Gayt camisinde kuruldu.

GARİP GELDİ GARİP GİTTİİ….

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı nostaljik paylaşımlarla Bingöl’ün hafızasını güçlü tutan Şeref Varolgüneş,  Alirıza Sürücü’nün ölüm haberini, ‘‘Bingöl’den bir çınar daha göçtü. Alın teri, helal lokma vasfı ile örnek insandı ama kimseler bilmedi, tanıyamadı. Onu demirciler sokağı abisi, amcası, beyi Alirıza sürücü hakka yürüdü 90 yaşına kadar ekmeği için çalışıp kimseye boyun eğmedi. Rabbim mekânını cennet etsin nur içinde yatsın. İnşallah taziyesi Düzağaç gayt camisinde, garip geldi garip gitti.’’ Notuyla paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Beyim Ali’ Bu Hayattan Sessiz Sedasız Göçtü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin