BİNDAG Başkanı Karaaslan’dan Destek Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri Derneği (BİNDAG) Başkanı Semiramis Karaaslan, Karlıova’da meydana gelen depremin ardından ekiplerinin hazır olduğunu belirterek, ekip için yer ve donanım desteğinin verilmesini istedi. 

Dernek Başkanı Karaaslan, açıklamasında Karlıova’daki depremin ardından, vatandaşların gerekli önlemlerini alarak depremle yaşamayı öğrenmeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Dün, Bingöl Karlıova İlçesi Kaynarpınar/Lıçik Merkezli 5.7, bugün 5.6 büyüklüğündeki depremi ve artçıları büyük bir üzüntüyle yaşadık. Görüştüğümüz deprem uzmanları bölgenin daha büyük bir depreme gebe olduğunu belirtiyorlar ve 7 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini, Kuzey Anadolu Kırığı ile Doğu Anadolu Kırığının tam kesiştiği yer olmasından dolayı bölgenin birikim yaptığını söylüyorlar… Bunu dikkate alarak korkmadan, deprem çantamız hazır vaziyette, soğuk kanlılığımızı muhafaza ederek ve önlemlerimizi alıp, depremle yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.

“DESTEK VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Dernek olarak kurtarma ekiplerinin olası afetlerde hazır olduğunu ancak destek beklediklerini ifade eden Karaaslan, “Karlıova depremi olduğu ilk dakikadan itibaren Kriz yöneticisi olarak valimiz Kadir Ekinci, kutlanacak gayet sistemli bir çalışma başlattı. Kızılay, AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma orada. BİNDAG (Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri) Derneği olarak ilk dakikadan itibaren biz de kendi imkanlarımızla oradaydık. 17 Kişi profesyonel olmak üzere ki bunlar arasında bröveli dalgıçlarımız dahi mevcut olan 32 kişilik Arama Kurtarma Ekibimiz var ama ekipmanımız ve ne yazık ki hala kalacak yerimiz yok. Bingöl İçin hazır olan BİNDAG Arama-Kurtarma ekibimiz hazır ve gerekli donanım desteğinin verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“YOL YAPIM VE ONARIMLARI TALEP EDİYORUZ”

Karaaslan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanımız Süleymen Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milletvekilerimiz Cevdet Yılmaz, Fevzi Berdibek ve Valimizden; Karlıova, Yedisu öncelikli olmak üzere, çevresindeki ilçelerin kentsel dönüşümlerinin hızlandırılmasını ve bozuk yol yapımlarının onarılmasını talep ediyoruz. Bingöl ve depremi hisseden çevre illere büyük geçmiş olsun, Allah hepimizi korusun.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BİNDAG Başkanı Karaaslan’dan Destek Çağrısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin