‘Bingöl Enerjiye Yürüyor’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları projesi kapsamında kabul görülen ‘Bingöl Enerjiye Yürüyor’ projesinin açılış programının ardından eğitimleri başladı. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destekleme programı kapsamında gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler bilgiye yerinde, uzmanları tarafından öğreniyor. “Bingöl Enerjiye Yürüyor” projesi kapsamında 40 öğrenci ve 19 öğretmen Kalehan Barajını ziyaret etti. Öğrencilerin Kalehan Barajına gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya platformları üzerinden yaptığı açıklamada, “TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destekleme programı 2020/1 dönemi desteklenen “Bingöl Enerjiye Yürüyor” projemizin bu günkü parkuru Kalehan HES’ti.40 öğrenci ve 19 öğretmenimizin katıldığı program çok renkliydi.” denildi.

Geçtiğimiz günlerde Solhan’da gerçekleştirilen “Bingöl Enerjiye Yürüyor” projesinin açılış konuşmasında Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, öğrencilerin enerji ve fen bilimleri konusunda daha olumlu düşünceler elde etmelerini hedeflediklerini söylemişti. Yanılmaz, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Projemizde enerji üretiminde ve tüketiminde yapılan seçimlerin hem çevreyi hem de insan yaşamını etkileyecek kadar önemli bir hal aldığı günümüzde toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi de hayati bir öneme sahiptir. Bu bilinçlendirmenin en çok toplumun geleceğini inşa edecek olan çocuklar ve gençlere yapılması gerekmektedir. İlimizde gerçekleştirdiğimiz projemizde; merkez ve ilçelerde bulunan 8’inci sınıf öğrencilerinden toplam 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Ayrıca projemizde öğrencilerimize yardımcı olmak üzere 3 uzman, 4 eğitmen ve ilçelerden gönüllü olarak katılmak üzere toplam 12 öğretmenimiz yer alacaktır. Tüm ilçelerimizden hem öğretmen hem öğrencilerin katılması projemizin yaygınlaştırılmasını sağlamak adına olumlu katkıları olacaktır. Projemizde gezeceğimiz enerji santralleri ve yapılacak olan etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz enerji ve fen bilimleri konusunda daha olumlu düşünceler elde etmesi hedeflenmektedir.” (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Bingöl Enerjiye Yürüyor’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin