32 Bin 357 Aileye 32 Milyon TL Sosyal Yardım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Valisi Kadir Ekinci,  Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kurumlar tarafından devam edilen çalışmaları basınla paylaştı. Ekinci, Bingöl’de 33 bin 357 aileye 32 milyon 357 bin lira sosyal yardım yapıldığını açıkladı.

Vali Ekinci,  Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının çeşitli kısıtlamalar nedeniyle işsiz kalan vatandaşlarımız ile temel ihtiyaç malzemelerini karşılayamayan dezavantajlı kesimlere sosyal yardımlarının sürdüğünü ifade etti.

Salgın sürecince ekonomik yoksunluk içerisinde olan ailelere destek olmak amacıyla 1’inci ve 2’nci sosyal yardım faz ödemelerinin yapıldığını da hatırlatan Vali Ekinci, Bingöl’de destek ödemelerinden 32 Bin 357 ailenin faydalandığını ve 3’üncü faz ödemeleri başvurularının devam ettiğini ifade ederek, sonuçların açıklanmasından sonra ödemelere en kısa süre içinde başlayacaklarını ve ilk iki fazda olduğu gibi destek ödemelerinin vatandaşlarımıza ikametlerinde yapılacağını belirtti.

Vali Ekinci,  Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının çeşitli kısıtlamalar nedeniyle işsiz kalan vatandaşlarımız ile temel ihtiyaç malzemelerini karşılayamayan dezavantajlı kesimlere sosyal yardımlarının sürdüğünü ifade etti.

 4.627 Adet Gıda Kolisi Dağıtıldı

Vefa Sosyal Destek grupları, vakıf personeli ve gönüllü sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla kısıtlama nedeniyle evlerinden çıkamayan aileler ile ihtiyaç sahibi ailelere hizmetlerin evlerinde ulaştırıldığını anlatan Vali Ekinci, “Maaş ödemeleri, siparişler, sosyal yardım ve gıda paketleri görevlilerimiz tarafından vatandaşlarımızın hanelerine tek tek ulaştırılıyor. 288 personelimiz ve 60 aracımız 7/24 vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını karşılamak için alandalar.

Bu yıl Ramazan ayının salgın süreci ile beraber devam etmesi nedeniyle ayni yardım ve gıda paketi dağıtımına ağırlık veriyoruz. Vefa gruplarımız büyük bir inanç ve özveri ile çalışıyor. İnşallah ihtiyaç sahibi her kapıyı çalacak ve hiçbir vatandaşımıza mağduriyet yaşatmayacağız. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Bizler bu mübarek ayın bolluk ve bereketini kardeşlerimizin sofralarına yansıtmak istiyoruz. Kesintisiz olarak devam eden çalışmalarımızda şu ana kadar Bingöl SYDV ve Vefa Sosyal Destek Grupları üzerinden 4.627 adet gıda kolisi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine bırakıldı’ dedi.

112 Acil Çağrı Merkezine 10 Bin 140 Çağrı Yapıldı

Vali Ekinci, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 112 Vefa İletişim Merkezi’ne gelen taleplerin hızlı ve etkin bir şekilde yerine getirildiğini belirtti.

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan ama kimsesi bulunmayan vatandaşların taleplerinin yerine getirilmesi ve koordinasyonun sağlanması noktasında 112 Vefa İletişim Merkezi’nin yoğun bir çalışma dönemi içerisinde olduğunu anlatan Vali Ekinci, “23 Mart tarihinden itibaren sosyal yardım anlamında 10 bin 140 adet çağrı alınarak, vatandaşlarımızın talepleri yerine getirildi.” dedi.

Şehir giriş ve çıkışlarında 418.025 araç kontrol edildi

Vali Ekinci, salgının yayılmasını engellemek ve vatandaşlarımızı salgına karşı korumak amacıyla şehir giriş ve çıkışlarında yapılan rutin kontrollerin devam ettiğini ve bu kapsamda bu güne kadar 418.025 aracın kontrol edildiğini ifade etti.

-Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 836 kişiye 503.832 TL idari para cezası uygulandı.

– Seyahat İzin Kurulunca şu ana kadar 6.135 vatandaşımıza ‘Seyahat İzin Belgesi’ düzenlendi.

-Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında müracaatta bulunan 586 işletmedeki 2.282 işçiye brüt kazancının %60’ı oranında ödeme yapılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
 32 Bin 357 Aileye 32 Milyon TL Sosyal Yardım

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin