Bingöl Umut Kervanı, 27 aileye yardımda bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Şubat ayında 27 aileye 11 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2020 yılı Şubat ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, “Şubat ayında 27 aileye 11 bin 387 TL değerinde ayni ve nakdi yardımını yaptık. 5 bin 987 TL gıda ve 5 bin 400 TL nakit olmak üzere, toplam 11 bin 387 TL yardımda bulunduk” dedi.

“İNFAKIN BİRÇOK FAYDASI BULUNMAKTADIR “

Kardeşliğin en önemli vasıtalarından birinin infak olduğunu belirten Gönül, “Kur’an’da genellikle iyiliklerin sevabı bire on olarak gösterildiği halde, Allah yolunda yapılan infakın sevabının bire yedi yüz ve daha üstü olduğu bildirilmiştir. Bu da infakın Allah katındaki değerini gösterir. Şüphesiz infakın birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydaların başında, infak eden kişinin başkasına karşılıksız yardımda bulunmanın iç huzurunu yaşaması gelir. Diğer taraftan infak sayesinde kişi kibir, gurur, cimrilik ve bencillik gibi dinimizce yerilen kötü vasıflardan kurtulur. “Peygamber Efendimiz (s.a.v) Bir hadisinde: “Kardeşine göstereceğin tebessüm, bir sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yolu gösterivermen sadakadır; gözü sakat kimse için görüvermen sadakadır; yoldan taş, diken, kemik (gibi şeyleri) kaldırıp kenara atman sadakadır; kovandan kardeşinin kovasına su boşaltman sadakadır.” (Tirmizî, Birr, 36/1956) Diğer taraftan, insan ahirette en küçük iyiliklere dahi muhtaç olacaktır. Dünyadayken herhangi bir salih amel işlemiş veya tasaddukta bulunmuş olmayı hararetle arzu edecektir. Resûlullah şöyle buyurmuştur: “Allah, sizin her biriniz ile tercümansız konuşacaktır. Kişi sağ tarafına bakacak, âhirete gönderdiklerinden başka bir şey göremeyecektir. Soluna bakacak, âhirete gönderdiklerinden başka bir şey göremeyecektir. Önüne bakacak, karşısında Cehennemden başka bir şey göremeyecektir. O hâlde artık bir hurmanın yarısı ile de olsa, kendinizi Cehennem ateşinden koruyun! Bunu da bulamayan, güzel bir söz ile kendisini korusun!” (Buhârî, Tevhid, 36; Müslim, Zekât, 97) Dolayısıyla, herkes küçük bir şeyle de olsa, muhtacın gönlünü alarak sadakanın iki dünyadaki faydalarından istifâde etmelidir” diye konuştu.

“İNFAK MUTLULUĞUN MERDİVENİDİR”

İnfakın, mutluluğun merdiveni olduğunu dile getiren Gönül, “Alan kimse, nimetlerden geçici ve sınırlı bir şekilde yararlanırken; veren müminin hazzı kısa sürede sona ermez. Mümin kalp, mal ile değil; iman ile mutmain olur. Allah yolunda infak etmekle fakir düşeceğinden korkmaz. Kendisi hiçbir şey değilken Allah onu meydana getirmiş, vücut, göz, kalp, lisan ve sayısız nimetler bağışlamış ve mal sahibi yapmıştır. Bunlar Allah’a aittir. Öyle ise Allah’a güvenen birisi Allah yolunda ve Allah rızası için malını infak etmekten çekinmez. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bingöl Umut Kervanı, 27 aileye yardımda bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 Mart 2020, 01:53

    bu insanların yüreği güzel elinde poşet sokak sokak dolaşıyorlar maşallah. arkadaşlar paylaşalım olur ya sizde ve bir başkası da para gıda benzeri şeyler yollayabilir. kim yardım yapıyorsa yapsın varsa yollayın, yoksada en azından paylaşın buda bir yardımdır, güzel düşünmek lazım …

    Cevapla
Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin