Bingöllü İş Adamlarından ABD Gezisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Amerika Birleşik Devletlerin iş ve inceleme gezi düzenledi. BİNTSO heyeti Türkiye Miami Başkonsolosu Burç Ceylan’ı ziyaret etti.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Amerika Birleşik Devletlerine iş ve inceleme gezisi düzenledi. BİNTSO Başkanı Mahmut Ayas ve BİNTSO üyeleri ABD gezisinde Türkiye Miami Başkonsolosu Burç Ceylan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkonsolos Ceylan’a 12 Bingölspor forması hediye edildi.

Başkonsolos Burç Ceylan, Miami ve Florida Eyaleti’nin ticari yapısı ve olanakları hakkında heyete bilgi verirken, ABD’nin büyük bir pazar olduğunu, mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ceylan, Türk işadamlarının ABD’ye daha sık bu tür geziler düzenlemesini beklediklerini vurgulayarak, “Mutlaka gelin ve kendinizi, ürettiğiniz mallarınızı tanıtın. Bu büyük pazarda mutlaka olmalıyız” dedi. ABD pazarına girmek isteyen Türk firmalarına Florida Eyaleti’nin büyük fırsat yarattığını aktaran Ceylan şunları söyledi:

“Florida vergi avantajları sağlayan bir eyalet haline geliyor. New York’tan sonra en büyük ikinci ticaret ve finans merkezi oluyor. O nedenle Miami üzerinden ABD pazarına ve Latin Amerika ülkelerine açılabilirsiniz. ABD’deki bütün eyaletlere ve Latin Amerika ülkelerine Florida üzerinden büyük bir lojistik dağıtım hattı bulunmaktadır. Özellikle dünya Cruise merkezi olan Miami’de bütün gemiler gıda ve içecek gibi gemi kumanyalarını yüklemektedir. Miami aynı zamanda gıda ve çiçekçilik ürünlerinin ABD’ye dağıtıldığı bir merkezdir. ABD’deki çiçekçilik sektörünün yüzde 86’sı Miami’den yürütülmektedir. Yaklaşık 10 milyar dolarlık uçak ve araba yedek parçası Miami’den ihraç edilmektedir. Bu ihraç miktarının özellikle arabadan oluşan 2 milyar doları ise iade oluyor. Onlar da Miami üzerinden alınıyor ve buranın en büyük ithalatını oluşturuyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bingöllü İş Adamlarından ABD Gezisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin