“Buçuklu zamlar ile Memurlar Oyalanmamalıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehit Gazi Sendikaları Bingöl il Başkanı Cihat Kebude; “Buçuklu zamlar ile zaman geçirilmemeli Memurlar Oyalanmamalıdır.”

Şehit Gazi Sendikaları Bingöl il Başkanı Cihat Kebude, memur zamları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Kebude, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Toplu Sözleşme sürecinin devam ettiği şu günlerde; ülkede ki enflasyon rakamları ortada iken ve Memurların Pazarda, markette, hissettiği enflasyon çok çok daha fazla iken. Enflasyonun üzerinde bir zam talebi olmadıktan sonra bu masanın, bu pazarlığın, bu toplu sözleşmenin maalesef bir anlamı olmayacaktır.

O yüzden gündem şaşırtması olan bu yüzdelik zam kavgasından çıkılarak acil Memurların gerçek gündemi ile masaya oturulmalıdır. Bizler için artık Yüzde 5’ün,6’in, memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz’in bir önemi kalmamıştır. Enflasyon Oranında Zam Sıfır Zamdır. Çaya, doğalgaza, benzine, ekmeğe, simitte, peynire, altına hangi verilere dayandırılırsa dayandırılsın 2020-2021 memurların kayıp yılları olmuştur.

Gelin 2022-2023 yılında bu kayıpları telafi edelim. O yüzden gündem şaşırtmasından çıkılıp aşağıda verilen sözlerin unutulmaması gereklidir. Ve gündeme masaya taşınmalıdır.  Enflasyon + Maaş zammı ve Enflasyon farkları aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır. Refah Payı, Taban Aylığa yapılacak Seyyanen Zam ( Makas giderek açılmakta En düşük Memur aylığı ile En Yüksek Memur aylığı arasında fark yüzdelik zamlardan dolayı fark uçurum olmuştur. ), Bayram İkramiyesi, Ek Gösterge,  Gelir Vergisi Matrah düzenlemeleri, YHS’nın GİH sınıfına geçirilmesi, Kadrolarda ki Ücret Adaletsizlikleri, Kamuda Sözleşmeli ve Tayin Nakil Sorunları, Ve hizmet sınıflarında maalesef Buçuklu zamlardan çok daha fazla sorunlar var. Bugünlerde başlayan hizmet sınıfları bazında görüşmelerde yukarıda paylaştığımız konuların ve hizmet sınıfları bazında daha önce Toplu Sözleşme Taleplerimizde gündeme getirdiğimiz konuların masaya getirilerek çözüme kavuşturulması gereklidir. Buçuklu zamlar ile zaman geçirilmemeli Memurlar Oyalanmamalıdır. İş kolu bazında Öncelikli Taleplerimiz;  Tayin, Nakil Yönetmeliği, Üniversitelerde çalışmamıza rağmen alamadığımız Yükseköğretim *Tazminatı, Geliştirme Ödeneği, Döner Sermaye Payları, 13b/4 görevlendirmeleri, Görevde Yükselme Sınavlarının merkezi yapılması, Hülle Atamalara son verilmesi, ÖSYM, MEB Sınavlarında görevlendirmeler,  Lojman Sorunları, Toplusözleşme.” (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Buçuklu zamlar ile Memurlar Oyalanmamalıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin