Çocukların yüreğine dokundular

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’de “Bin Gönül  Ekibi”başlattıkları oyuncak kampanyasında, daha önce oyuncağı olmamış 520 çocuğa oyuncak ve çeşitli hediyeler dağıttı. 

Bingöl’de “Bin Gönül  Ekibi”başlattıkları oyuncak kampanyasında, daha önce oyuncağı olmamış 520 çocuğa oyuncak ve çeşitli hediyeler dağıttı.   Bingöl’de 12 gönüllü genç bir araya gelerek ‘Bir Kervan Bin Gönül’ ekibini kurdu, Sosyal medya üzerinde paylaşılan;  “Ne çok parmak izi vardı oyuncakçının önündeki oyuncakların üzerinde, çocukların…” sözü ile kampanya başlattı. Ekip, hayırsever vatandaşların da desteğiyle  oyuncakları temin etti. İlk etapta 200 çocuğa ulaşan ekip, destek artınca bu sayıyı katlayarak 520’ye çıkardı. Kış aylarının çetin geçtiği Bingöl’de 30 köye ulaşan gönüllü ekibi, palyaçolar eşliğinde hem eğlendirdi hem de 520 çocuğa oyuncaklarını teslim etti. Projenin amacına dair bilgi veren ekip yöneticilerinden Ahmet Bozkurt; “Bizler ‘Bir Kervan Bin Gönül’ ekibiyiz. Pandemi sürecinde çocukların evde sıkıldığını düşünerek oyuncak projesini başlattık. Bu projeyi ilk etapta sosyal medya üzerinden paylaşılan bir paylaşım üzerinden yola çıktık. Söz şöyleydi, “Ne çok parmak izi vardı oyuncakçının önündeki oyuncakların üzerinde, çocukların…”. Biz de bu sözden yola çıkarak çocukların parmak izlerini bıraktıkları oyuncaklara sahip olmalarını istedik. Ve ilk etapta 200 çocuğumuza ulaştık. Fakat baktık ki çok destek almaya başladık. Bu destekler sonucunda 520 çocuğumuz için oyuncak tedarik ettik. Bingöl merkez, ilçe, köy ve mezralar dahil toplam 30 köye ulaştık. Kimi köylerde yollar kardan dolayı kapalıydı araçlarımızın ulaşamadığı noktalara yürüyerek ulaştık. Oyuncakların yanında onlara sevgimizi palyaçolar eşliğinde oyunlar oynayarak götürdük. Çocuklarımıza mutluluk olmaya çalıştık” dedi.

Hedefleri bin çocuğa ulaşmak.

Çocuk için bir oyuncağın anlamının ne kadar büyük bir mutluluk olduğunu bilen bir ekip olarak bu çalışmayı yürüttüklerini dile getiren Ekip Yöneticisi Rojbiya Karasu, “İlk etapta 200 çocuğa ulaştık sonrasında çocukların yüzündeki o mutluluğu o sevinci gördükten sonra hedefimizi katlamaya başladık. Tam olarak 520 çocuğa oyuncak temin ettik. Projeyi yürütürken bir çok konuya dikkat ettik. Mesela oyuncakların eğitici olmasına özen gösterdik. Silah gibi savaşı ve öfkeyi çağrıştıran hiç bir oyuncağı seçmedik. Hediye paketlerinin hiç bir ayrımcılığı çağrıştırmaması adına genel yargıların tersine kız çocuklarına mavi, erkek çocuklarına pembe hediye paketleri kullanarak renklerin bir cinsiyete  değil herkese ait olduğunu çağrıştırmak istedik. Daha önce palyaço gitmemiş köylere giderek çocuklarımızın yüzünde şaşkınlık olduk. Palyaçolarımız arasında kapalı kadın palyaço bulundurarak farkındalık oluşturmaya çalıştık. Yardımseverlerin desteğiyle çocuklara ulaşmanın mutluluğunu yaşadık ekip olarak. Çok güzel yerlere, köylere, mecralara ulaştık. İlk etapta projemizin sosyal medyada duyurusunu yapmış olduk. Bu vesile ile büyük bir ekip olarak yardımseverle ve çocuklarımızla koca bir aile olduk. Bizler Bir ekip olarak Bingöl’ün de adına yakışır şekilde bin tane çocuğa ulaşmak istiyoruz.” diye konuştu. Oyuncak dağıtımından dolayı mutlu olan çocuklardan Yusuf Şimşek, “Abiler, ablalar bugün geldi bizlere oyuncak dağıttılar, yüzümüzü boyadılar. Çok mutlu olduk” dedi. Çok güzel bir gün yaşadıklarını aktaran çocuklardan İlknur Baykara ise “Ablalar, abiler gelip bize oyuncak dağıttı. Oyunlar, bilmeceler çok güzeldi. Onlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bir Kervan Bin Gönül Ekibinden;

Rojbiya Karsu, Ahmet Bozkurt, İlknur Karasu, Onur Kurtaran, Tuba Önal, Muhammet Mustafa Mucaf, Yasin Sekin, Kader Gül, Havin Orman ve Merve Çakin; Bu projede maddi manevi  emeği geçen herkese, teşekkür etti.(İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocukların yüreğine dokundular

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin