Depremde enkaz altından çıktı, komşularına yardım etti

featured
BİNGÖL'DE MEYDANA GELEN 5.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE Kİ DEPREMDE YIKILAN TAŞ EVİN ALTINDAN ÇIKAN 3 ÇOCUK ANNESİ ZEYNEP BAKAR (42) KENDİNİ UNUTUP KOMŞULARININ YARDIMINA KOŞTU. SAATLER SONRA YARALANDIĞINI ANLAYAN KADIN, 2 GÜNLÜK TEDAVİNİN ARDINDAN KÖYÜNE DÖNDÜ. (KIRMIZI KIYAFETLİ) (KAMİL CANKILIÇ - MUHAMMET ALİ ÇİFTÇİ/BİNGÖL-İHA) Bingöl'de meydana depremde yıkılan taş evin altından çıkan 3 çocuk annesi Zeynep Bakar'ın (42) kendi acısını unutup komşularının yardımına koştu. Saatler sonra yaralandığını anlayan ve Elazığ'a sevk edilen Bakar, 2 günlük tedavinin ardından köyüne dönerek çadırda yaşamaya başladı.
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’de meydana depremde yıkılan taş evin altından çıkan 3 çocuk annesi Zeynep Bakar’ın (42) kendi acısını unutup komşularının yardımına koştu. Saatler sonra yaralandığını anlayan ve Elazığ’a sevk edilen Bakar, 2 günlük tedavinin ardından köyüne dönerek çadırda yaşamaya başladı.

14 Haziran Pazar günü saat 17.24’te merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 5.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde, Yedisu ilçesinin Dinarbey köyüne bağlı Malkoçoğlu yaylasında bulunan bazı evler yıkıldı. 4 aylık süre içerisinde hayvanlarını otlatmak için yayladaki taş evlerde kalan 3 çocuk annesi Zeynep Bakar, o taş evlerin birindeydi. Eşiyle birlikte depreme yakalan ve taş yığınlarının arasında kalan Bakar,  kendi imkanları ile çıkmayı başardı. O sırada yaralı olduğunu anlamayan Bakar, hemen komşularının yardıma koştu. Uzun süre yaralı komşuların yardım eden kadın daha sonra kendisinin sırtından ve bacağından yaralandığını durumunun kötü olduğunu fark etti. Diğer yaralılardan dolayı araçlarda yer kalmayınca  yayladan köye yürüyerek inen Bakar,  daha sonra hastaneye kaldırıldı. Ardından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne sevk edilen  Bakar, 2 gün boyunca iç kanama tehlikesine karşın müşahede altında tutuldu. Taburcu olup köyüne dönen Bakar,  ailesiyle birlikte AFAD tarafından kutulan çadırda kalmaya başladı.

“Gözümü açtım toprağın altındayım”

Yaralıların araçlarla hastaneye kaldırılmasından sonra yarasını fark ettiğini ve yürüyerek köye geldiğini aktaran  Bakar, “Yayladaydık, taşlı evlerdi. Deprem vurunca hepsi yerle bir oldu. Ben ve eşim yalnızdık. Bir gözümü açtım toprağın altındayım. O sırada bir ışık gördüm, toprağın altından çıktık kendi çabamızla. Baktık komşular da depremin altında kalmış onlara yardımcı olmaya çalıştık. Yürüyerek köye geldim, köyden Karlıova’ya doktora gittim. Doktora gittiğimde film çektim, darbe aldığım için ciğerde zedelenme var deyince oradan Elazığ’a sevk ettiler. Orada müşahede altına aldılar birkaç gün. Orada tedavi gördüm ve şuan biraz daha iyim. Korkuyoruz zaten yarım saatte bir deprem oluyor. Çadırda kalıyoruz, içeri giremiyoruz insan ister istemez korkuyor” ifadelerini kullandı.

Zeynep Bakar’ın komşularına yardımını anlatan Ali Kulu ise, “İlk sarsıntı olduğu zaman evin bazı kısımları çökmeye başlamış kapı kısmı özellikle. Ağaçlardan yapılan kolon adamın omuzuna denk gelmiş. Adam yatmış yere kalkamıyor eşi de çıkmaya çalışıyor. Eşi çıkıyor ve adama yardımcı oluyor çıkması için. Baca kısmından kendisini çıkarıyor. Çıktıkları zaman da şok içindeler. Sonra bakıyorlar kendi komşuları da o durumda. Kadın kendi yarasının farkına varmıyor. Komşularına yardımcı olmak için sağa sola koşturuyor. Yarası olduğunun farkında değil, bilincinde değil. Yaralı olanları, şok halinde olanları araçlara bindiriyorlar tabi. O da daha sonra yarasının farkına varıyor. Böbreklerim ağrıyor, sırtım ağrıyor diyor. Kendisi yürüyerek gidiyor. Sonra hastaneye oradan da Elazığ’a sevk ediyorlar” diye konuştu.  İHA

4 AYLIK SÜRE İÇERİSİNDE HAYVANLARINI OTLATMAK İÇİN YAYLADAKİ TAŞ EVLERDE KALAN 3 ÇOCUK ANNESİ ZEYNEP BAKAR, O TAŞ EVLERİN BİRİNDEYDİ. 
Bingöl’de meydana depremde yıkılan taş evin altından çıkan 3 çocuk annesi Zeynep Bakar’ın (42) kendi acısını unutup komşularının yardımına koştu. Saatler sonra yaralandığını anlayan ve Elazığ’a sevk edilen Bakar, 2 günlük tedavinin ardından köyüne dönerek çadırda yaşamaya başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Depremde enkaz altından çıktı, komşularına yardım etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin