Depremlerde hayatını kaybedenler için fidan dikildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri Derneği (BİNDAG), Organize Sanayi Bölgesi’nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte, 1971 ve 2003 Bingöl depremlerinde hayatlarını kaybedenler anısında bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan BİNDAG Başkanı Semiramis Karaarslan, “Ormanlarımız doğal hayatı koruyan, doğal hayatın içinde barındığı ortamları sağlayandır. Her türlü börtü böceği, kurdu, kuşu içinde barındırırlar… Bugün yok olmaya yüz tutan, ekolojik dengeyi tehlikeye sokan ormanların bulunduğu alanlarda yabani hayvanlar dahi büyük strese girmektedirler. Oysaki ormanların bol olduğu ve onların yaşam alanlarının kısıtlanmadığı yerlerde bu hayvanlar gayet mutlu ve herhangi bir sorun yaşamadan barınmaya devam etmektedirler. Bizim en önemli oksijen kaynağımız, doğal afetleri önleyen en büyük engellerdir ormanlarımız. Çığları, heyelanları ve erozyonu ormanlar önleyendir.  Organize Sanayi Bölgesinde BİNDAG derneğimizin 1971-2003 yılında kaybettiklerimizin anısına Bingöl Orman İşletme Müdürlüğünün yer tahsisiyle ‘BİNDAG Hatıra Ormanı’ fidan dikimi ile deprem farkındalığı amaçlı bu sosyal sorumluluk projesiyle 1000 fidan diktik. Bin fidanı Bingöl’ün Bin Göl’ünden esinlendik. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu Fay hattının kesiştiği 1’nci derece deprem Bölgesi ilimizde depremlere her daim hazırlıklı olmak ve önlem almak bizlerin birincil yapmamız gerekendir. Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri Derneği olarak bugün hem fidanlarımızı diktik ve hem de Üniversiteli Genç Gönüllülerimiz Üniversite Tiyatro Kulübü bizlere coşku dolu saatler yaşattı” dedi. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Depremlerde hayatını kaybedenler için fidan dikildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bingoldeki karacehennem Orman kesimini durduralim mademki her agac bi cansa ….

    Cevapla
Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin