Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine 2 Bingöllü Profesör Girdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ve Hollanda’dan bilim insanlarından oluşan bir ekibin, bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında oluşturduğu en etkili bilim insanları listesine, hemşehrilerimiz Bingöl Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramazan Solmaz ve Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu girdi. 

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz ile Elazığ Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasına girdi. Solmaz’ın Türkiye’de ilk 100’de yer aldığı listede Türkiye’den toplam 196 öğretim elemanı yer aldı.

SOLMAZ, BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

Daha önce TÜBİTAK tarafından yılın genç bilim insanı ödülü gibi pek çok önemli başarıya da imza atan Prof. Dr Solmaz, güzel bir başarıya daha imza attı. Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan bilim insanlarının; bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi 30’un üzerinde bilimsel değişkenden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyanın en etkili bilim insanlarını belirledi. Uzman bilim insanlarınca belirlenen ve Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan listeye, Türkiye’den toplam 196 bilim insanı girdi.

Yaklaşık 175 bin akademisyenin görev yaptığı Türkiye’de, Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, ülkemizde görev yapan Türk akademisyenler arasında da ilk 100’e girerek listede yer alan toplam 196 akademisyen arasında yer aldı. Prof. Dr. Solmaz, bir kez daha Bingöl Üniversitesi ile ilimizin gururu oldu.

Listede, Koç Üniversitesi 16 bilim insanıyla Türkiye’de ilk sırayı aldı. Koç Üniversitesi’ni İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi Türkiye’nin köklü üniversiteleri takip etti. 2006 ve sonrasında kurulan devlet üniversiteleri arasında, enerji ve malzeme alanındaki nitelikli çalışmaları ile Üniversitemiz öğretim üyesi ilk 3’te yer aldı. Son yıllarda bilimsel başarıları ile ön plana çıkan Bingöl Üniversitesi böylelikle yeni bir başarıya daha imza atmış oldu. Prof. Dr. Ramazan Solmaz aynı zamanda enerji alanında dünyanın en iyi dergilerinden International Journal of Hydrogen Energy dergisinde Assistant Editor (IF: 4.939), International Journal of Energy Research (IF: 3.741) dergisinde Associate Editor ve International Journal of Corrosion dergisinde Editör olarak görev alıyor. (Haber Merkezi)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine 2 Bingöllü Profesör Girdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin