Eğitim Sorunları İncelenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşam için sivil toplum derneğinin “Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması” hibe programı kapsamında yürütücülüğünü yaptığı “Herkes İçin Daha Uzun Süreli Eğitim” adlı proje ile eğitime katılımın ülke ortalamasının altında olduğu Bingöl’de katılımı artırmayı hedefledikleri açıklandı.

GENÇ VE SOLHAN’DA UYGULACAK

Dernek tarafından yapılan “Odak Grup Çalışmaları” ile beş gün Genç beş günde Solhan’da eğitim önündeki bölgesel sorunlar irdelenecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iştirakiyle Genç ile Solhan YBO ortaklığında yürütmekte olan projenin, sahip olduğu geniş ortaklık yapısı sayesinde hedeflenen başarıyı yakalamasınınkolaylaşacağı bildirildi.

“GENİŞ KİTLELERDEN OLUŞTURULDU”

Açıklamada, “Geniş bir tabandan katılımcı kitlesi ile oluşturulan Odak Grup Çalışmalarıyla eğitim sorunlarına eğilmeyi ve bunlara ilişkin yerelden gelen çözüm önerilerini değerlendirmeyi hedeflemekteyiz. Odak gruplar; İmam, Muhtar, STK Temsilcileri, Sağlık Personeli, Emniyet Personeli, Tarım personeli, Öğretmen, Gençlik ve Spor bakanlığı çalışanları ve Velilerden oluşturulmuştur. Böylece geniş bir kesimden seçilen kişiler sürece dahil edilerek sorunların tüm yönleriyle tespiti ve belirtilen kurumların saha çalışanlarının duyarlılıklarının artırılması hedeflenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, projede tartışılan Konular şöyle açıklandı: “Öğrencilerin okumak istememe nedenleri,Çevrenin okula ve eğitime bakış açıları,Ailelerin çocuklarını okutmama gerekçeleri, Eğitim oranının artırılması için ne tarz çalışmalar yapılabileceği, Bölge insanının okullaşmayla alakalı istek ve talepleri, Toplantıya katılan kişilerin gözlemleri, tespitleri, Eğitim seviyesini artırmak için neler yapılabileceği, Ailelerin kızlarını okula göndermeme nedenleri, Kız çocuklarının neden okumak istemediği, Aileler arasında erkek-kız çocuğunun ayrımının temel nedeninin ne olduğu bu sorunların nasıl ortadan kaldırılacağı Kız çocuklarını okutmayan aileler ile nasıl bir iletişim kurulması gerektiği Yerleşim yerlerinde bulunan genel ve özel eğitim sorunları nelerdir. Tüm bu sorunlar irdelendiğinde ve derinlemesine tartışılıp çözüm yolları, alternatif çözüm önerileri üretildiğinde ilde eğitim ve öğretime katılım oranında artış sağlanacağını umuyoruz. Bu çalışmaya toplumun tüm kesimlerini dâhil ederek sorunlara bütünsel olarak yaklaşarak uzun vadede eğitime engel olmayan aksine eğitim ve okullaşmaya aktif olarak katkı sağlayan bir halk tabanı oluşturmak niyetindeyiz.” (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eğitim Sorunları İncelenecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin