“Engelli Tuvaletinin Olmayışı Yerel Yönetimlerin Eksikliğidir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’de engelli vatandaşlar, kentte engelli tuvaletinin olmamasından dolayı şikâyetlerini dile getirdiler. Birçok kentte bulunan ancak Bingöl’de bulunmayan engelli tuvaletinin yapılmasını isteyen engelli vatandaşlar, günlük yaşamlarındaki önemli sorunun giderilmesi konusunda çağrıda bulunuyor.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata, geçmiş dönem belediye yönetimi ve mevcut yönetimle bu konuda yaptıkları görüşmelerde bir netice alamadıklarını belirterek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “5 yıl boyunca eski başkan ve yeni başkan olmak üzere yapılan görüşmeler neticesinde bir türlü sonuç elde edemediğimiz insani ve temel ihtiyacımız olan engelli lavabosunun olmayışı, bizim değil yerel yönetimlerin eksiğidir. Konu hakkında tüm yöneticileri göreve davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Engelli tuvaletleri, Belediyelerin Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü birimleri tarafından yaptırılıyor. Bingöl Belediyesi’ne böyle bir birimin olmadığı öğrenilirken, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüklerinin görev ve sorumluluklarında şu ifadeler yer alıyor:

“Engelli ve yaşlıların sosyal yaşam alanlarına ve hizmet binalarına erişimleri ile bu alanlarda özgürce hareket edebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla; ulaşım, yaya yürüyüş yolları ve benzeri alanlarda gerekli çalışmaların yapılması için ilgili kurum, kuruluş, özel müteşebbisler ve sivil şahıslar ile irtibat kurarak gerekli tedbirlerin alınmasını teşvik etmek ve teklifte bulunmak, bedensel engellilerin sosyal alanlarda daha özgür bir şekilde var olmalarını sağlamak amacıyla; gerekli görülen yerlere engelli tuvaleti, akülü sandalye şarj istasyonlarını kurmak.” (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Engelli Tuvaletinin Olmayışı Yerel Yönetimlerin Eksikliğidir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin