Fenerbahçe ve Galatasaray’a Emanet Toplarla Hazırlık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solhanspor Antrenörü Ahmet Reşat Arığ: Geldiğimiz noktada 25 gündür çok yalnız kaldığımızı fark ettik. 25 gündür antrenmanlarda yatılı okulun toplarını kullanıyoruz. Geldiğimizden beri kendi oynayacağımız sahayı bir kez görebildik, Daha sahaya çıkamadık.

AXA Sigorta Efeler Liginde şehrimizi temsil eden Solhanspor, lig öncesi hazırlıklarını zor şartlarda sürdürüyor. Maçlarını Bingöl’de oynayacak takım antrenmanlarını Solhan’da sürdürüyor. Aynı şehirde deplasman takımı gibi olduklarını söyleyen Antrenör Ahmet Reşat Arığ, Bingöl merkezinde oyuncuların kalacak yere ihtiyacını olduğunu, 25 gündür bölgedeki yatılı okulun toplarıyla antrenman yaptıklarını söyledi.

Bingöl’deki ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Solhanspor Antrenörü Ahmet Reşat Arığ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

SOLHAN’A GELİŞ GİDİŞLERİMİZ ZOR OLUYOR, KONAKLAMA SORUNU ÇÖZÜLMEZSE DEPLASMAN TAKIMINDAN FARKIMIZ KALMAZ

“Solhan’a geliş gidişlerimiz çok zor oluyor. Bizim federasyonun kararı. Biz de Solhan’da oynamak isterdik. Bu emeği veren insanların karşısında vitrine çıkmak isterdik ama voleybol federasyonu sahanın yeterli olmadığına ve dolayısıyla Bingöl’de oynamamız gerektiğini söyledi. Fakat geldiğimizden beri takımın bir bölümü Solhan’da, bir bölümü Bingöl’de ve Solhan’da antrenman yapıyoruz. Daha geldiğimizden beri kendi oynayacağımız sahayı bir kez görebildik. Daha sahaya çıkamadık. Bu konuda tüm yetkililerden destek bekliyoruz. Hakikaten geliş-gidişler çok zor. Bu zorluk için sesimizi çıkartmıyoruz ama maçlar başladığında biz burada antrenman yapamazsak deplasman takımı olmaktan başka farkımız olmaz. Baştan söylediğim gibi bu takım Solhan’ın Bingöl’ün değil. Ben Elazığ’lıyım. Elazığ’ı da temsil ediyor. Doğudaki bütün takımları da temsil ediyor. Herkesin sevebileceği arkasında durabileceği, aidiyet hissedeceği bir takım olduğunu düşünüyorum. Yöneticilerimize ve bizlere destek verirse yetkililer, çok seviniriz.”

YALNIZ KALDIĞIMIZI FARKETTİK

“Anadolu’da ufak tefek sıkıntılar oluyor. Buraya gelirken de ben bir takım sıkıntılarla karşılaşacağımı biliyordum, sonuçta yeni çıkmış bir takım. Küçük bir şehrin çok büyük bir hikayesi olan bir takım. Ufak tefek sıkıntılar olacağını biliyordum fakat hakikaten geldiğimiz noktada bölge için önemli bir takım olduğunu düşünüyorum. Sadece Solhan’ın, Bingöl’ün değil Doğu Anadolu’nun bir takımı. Bazı düşünceleri kıracağımıza inanarak geldim. Misyonu yüklenecektik hem antrenör hem de oyuncular olarak. Fakat geldiğimiz noktada 25 gündür çok yalnız kaldığımızı fark ettik sporcu arkadaşlarım ve ben. Öncelikle çok büyük problemlerimiz yok ama yapılması için birtakım insanların fedakarlık yapması gerekiyor. Bu problemleri çözemediğimizi gördük. Dolayısıyla bu ileri çok daha büyük sıkıntılar yaratıp, performansımızı etkileyecek noktaya geleceğinden dolayı yöneticilerimizle görüşmek istedik. Burada Solhanlı yöneticilerin, taraftarların yanı sıra daha büyük katkıların olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Anadolu’da daha önce de çalıştım. Trabzon’da, Tokat’ta, Gaziantep’te, Samsun’da ve birçok yerde görev aldım. Oralarda yerel yöneticilerin desteğiyle çok sıkıntıları çözdüğümüzü gördük, dolayısıyla burada yerel yöneticilerimizin sadece Solhan’ın değil, tüm Bingöl’ün desteği çok çok önemli. Şahısların tek başına bunların altından kalkması mümkün değil çünkü oynadığımız lig voleybol liglerinin en üstü. Dolayısıyla hem maddi hem manevi çok büyük sorumluluklar getiriyor. Bu konuda bütün herkesin desteği çok önemli. Biz sadece sportif anlamda değil hem coğrafi hem de kültürel alanda bu memleketi temsil edeceğimize inanıyoruz, sorumluluklarımızı biliyoruz. Ama sahaya çıkıp birtakım ufak tefek sıkıntılardan dolayı performanslarımızın düşük olması, başarı elde edemememiz bizi çok üzecektir. Bunu da baştan engellememiz lazım. Yerel yöneticilerin, siyasilerin, desteği çok önemli. Eğer onlar destek olursa ki çok büyük bütçeler değil bunlar. 25 gündür antrenmanlarda yatılı okulun toplarını kullanıyoruz. Birçok kondisyon malzemelerine ulaşmış değiliz. Ki üst liglerde çok önemli olan video analizleri ile ilgili materyaller yeni yeni elimize geçti. Biz bu şehri temsil ediyorsak, bu coğrafyayı temsil ediyorsak birçok insanın bize destek vermesi lazım. İnanın çok gurur duyacaklar bir takım. Ufak tefek desteklerle insanlarımızın beklentilerine karşılık vereceğimize inanıyoruz”

ZENGİN VE MÜTEVAZI OYUNCU PROFİLİMİZ VAR

“Bizim kurduğumuz takımda öncelikle yabancı oyuncular çok özveri ile geldiler. Pandemi ortamında yurt dışından geliş gidişler çok sıkıntılı olmasına rağmen biz, takım olarak bu arkadaşları önceden getirebildik. Birçok takım oyuncularını getiremedi. Hala Küba’da kalan oyuncular var, bazı takımların. Uzun zamandır yurt dışından birçok oyuncu profili burada görebiliyoruz. Fakat ilk defa bir İtalyan oyuncu geldi. Bu takımın öyküsünü dinleyip geldi, tercih etti. İtalya’da tanınan bir oyuncu. Bizi tercih edip gelmesi, buraya çabuk adapte olması bizleri şaşırttı. Bu seviye oynamış İtalyan bir oyuncunun buraya gelmesi bizim için çok büyük bir şans. Belarus milli takım oyuncusu var. Birçok takımın transfer etmek istediği bir oyuncu. Brezilya’lı bir oyuncu var yine. Yerli oyuncularımızdan Galatasaray’ın pasörünü aldık, Halk bankasından geçen yıl oynayan bir pasörümüz var. Yerli oyuncularımız çok başarılı, geçmişleri çok iyi. Yeni çıkmış bir takımı tercih etmeleri, bizleri tercih etmeleri çok büyük bir şans. Ama bizim bu şansı değerlendirmemiz için herkesin çok büyük bir desteği gerekiyor. Birtakım başarıları yakalamamız ramak kaldı. Bizim bu süreyi psikolojik olarak çok yukarıda geçirmemiz lazım.”

RAKİPLERİMİZDEN BİRİNİN OYUNCUSUNUN ALDIĞI MAAŞ, BİZİM TAKIMIN TAMAMININ MAAŞIYLA EŞİT

“Rakiplerimize göre bizlerin çok yüksek bir bütçemiz yok. Mesela rakiplerimizden birinin oyuncusunun aldığı maaş, bizim takımın tamamının maaşıyla eşit değerde. Giderlerimiz aylık 300 bin civarında yan giderler hariç tabi. Dediğim gibi bazı takımların bir iki oyuncusuyla eş değer rakamlar. Lig ortalamasına göre bizim bütçemiz belki de 2 veya 3 takımdan yüksek olabilir. Buradaki oyuncuları biz seçerken karakterleri ve kişiliklerini de ön planda tuttuk. Çünkü ben birkaç bunu yaşadım. Bölgeye uyum sağlayamayan oyuncuları biz buraya getirmedik ve gittiğimiz hiçbir yerde de olmasına müsaade etmedim zaten. Yani bu arkadaşlar para daha çok kendini ifade edecek ortamı arayan arkadaşlar. O yüzden bütçeleri çok yüksek değil. Bu kadar problemi kaldıracak yabancı oyuncular görmedim. Şimdiye kadar hiç sesleri çıkarmadılar. Gidiş-gelişler sıkıntılı. Bir oyuncumuzun mesela eşi burada ve neredeyse hiç görmüyor. Sabah 08.00’de gidiyoruz, akşam 22.00’de geliyoruz. Bazı sporcuların bunu kaldırması mümkün değil ama şimdiye kadar sesini çıkarmadı diye, sesi çıkmaz diye de düşünmeyelim. Ufak tefek sesler çıkmaya başlarsa bu güzelliği kaybederiz. Bu tempoyu kaybederiz. Dolayısıyla hemen sorunları çözmemiz lazım.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fenerbahçe ve Galatasaray’a Emanet Toplarla Hazırlık

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bu seviyeye gelmiş ilimizin bir temsilcisinin kesinlikle yalnız bırakılmaması gerekir

    Cevapla
Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin