Genç’te balık tüketimi arttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç ilçesinde balık satışı yapan esnaf Covid-19 nedeniyle satışların arttığını, vatandaşların talebinin geçen yıla göre arttığını söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs her kesimi kötü etkiledi. Esnaf, mevsimlik işçi ve köylülerin tuttuğu balıklar ilçenin farklı yerinde satılıyor.  Balıkçılar ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşı düşünerek balık fiyatlarında zam yapmadı vatandaşlarda kırmızı et yerine balığı tercih ediyor.

“Manav tezgâhında balık satışına başladı”

Koronavirüsten kötü etkilenen esnaflardan Fuat Nazlı, manav tezgahında balık satışına başladı. Genç ilçesinde kış mevsiminde ailelerin en büyük geçim kaynaklarından birinin balıkçılık olduğunu söyleyen Nazlı, koronavirüsten dolayı maddi olarak büyük sıkınlar yaşadıklarını belirtti.

Nazlı, “Genç ilçemizde balık ekonomik olarak birçok aileye katkı sunuyor.  Murat Nehrinde tuttuğumuz balıkları getirip satmaya çalışıyoruz. Günde ortalama 50 kilo satış yapıyoruz. Koronavirüsten dolayı esnaf olarak da kötü etkilendik. Balık sezonuyla beraber biraz nefes aldık sezon bitince ne olacak” dedi.

“ Vatandaşı düşünerek zam yapmadık”

Kuzeni ile beraber her gün tuttukları balıkları ilçe merkezinde satan Yusuf Doğan, satışlardan memnun olduklarını söyledi.

Doğan, “balık ilçemizin simgesi olmalı barajlarla beraber balıkçılık ilçemizde iyi bir konuma gelecektir inşallah. Günde ortalama 100 kilo taze balık getirip satıyoruz. Malum salgın virüsten dolayı bağışıklığı güçlendirdiği için balığa da rağbet var. Ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşlarımızı düşünerek zam yapmadık geçen sene ile aynı fiyatta satıyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Genç’te balık tüketimi arttı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin