“HDP halkların fikriyatıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Bingöl Milletvekili Aydemir; “HDP halkların umududur, HDP halkların fikriyatıdır, HDP halkların demokratik düşüncesidir. Siz insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız.”

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, partilerinin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianame ile ilgili açıklama yaptı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması talebiyle bir iddianame hazırlanıp Anayasa Mahkemesi’ne gönderildiğini hatırlatan Milletvekili Erdal Aydemir, “insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız” dedi.

Aydemir, şunları söyledi: “Sözümüz buradan İslamcılara değil, dincilere değil, bizim sözümüz, gerçekten mütedeyyin, samimi bir şekilde düşünen ve yaşayan dindarlaradır. Bu zulme bu haksızlığa, bu işkenceye, bu talana, bu soyguna dur demeleri için söz kurmaları gerekiyor.

Düne kadar mazlumu oynamış, çeşitli baskılarla yüz yüze kalmış, bugün Cumhur İttifakının büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun gelmiş olduğu siyasi geleneğin defalarca kurmuş oldukları partiler kapatılmayla yüz yüze geldi.

İlk parti Milli Nizam Partisi, 1971 yılında yapılan darbeyle, laikliğe karşı odak haline geldiği için kapatıldı.

Yine 1980 darbesinde, Milli Selamet Partisi laikliğe karşı odak haline geldiği için kapatıldı.

1998 yılında, Refah Partisi yine laikliğe karşı odak haline geldiği gerekçesiyle kapatıldı.

2003 yılında Fazilet Partisi, aynı gerekçeyle kapatıldı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığını yapmış olduğu AKP, 2008 yılında kapatma davasıyla karşı karşıya kaldı. 1 oyla kapatılmaktan kurtuldu.

Bu süreç içerisinde şuandaki Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset yaptığı parti geleneğine karşı defalarca kapatma davaları açıldı.

Biz buradan kendisine şu hatırlatmada bulunuyoruz; eğer partimiz HDP’ye yönelik tamamen yargı ve hukuk dışı olan bu kapatma davası olumsuz sonuçlanırsa, siz Türkiye siyasi tarihine, bir siyasi partiyi kapatan hükümetin başı olarak geçeceksiniz. Tarihte yeriniz böyle anılacak.

Son olarak şunu söylüyoruz; HDP halkların umududur, HDP halkların fikriyatıdır, HDP halkların demokratik düşüncesidir. Siz insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız.” (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“HDP halkların fikriyatıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin