Heyelan nedeniyle on binlerce arı telef oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Çevirme köyünde bir arıcıya ait arı kovanları, kapalı sistemli sulama kanalının tıkanmasından dolayı oluşan heyelanın altında kalarak kullanılmaz hale geldi. Kovanlarda bulunan on binlerce arı ise telef oldu.

Genç ilçesine bağlı Çevirme köyü mevkiinde oluşan heyelanda, Abdulmenaf Çağlayan adlı arıcıya ait çok sayıda arı kovanının kullanılmaz hale gelmesine ve on binlerce arının da telef olmasına neden olduğu belirtildi. Heyelanda arılarını kaybeden Abdulmenaf Çağlayan, sabah arılarına bakmaya giderken karşılaştığı manzara karşında şok olduğunu belirtti.

Çağlayan, “Sabah arılarıma bakmaya giderken şok manzarayla karşılaştım. Önce bir anlam veremedim. Çünkü herhangi bir yağış yaşanmamıştı. Sonra yaptığımız araştırma sonucunda arılarımın üst tarafında yakın bir yerden geçen kapalı sistemli sulama suyunun tıkaması sonucunda boruların patlaması nedeniyle heyelan olmuş. Tabii heyelan arıların bulunduğu yerin hemen üst kısmında olması nedeniyle birçok arı kovanım toprak altında kaldı. Yaptığım ilk tespitte 100 kovanın toprağa gömülürken on binlerce arımda telef oldu” dedi.

“TEK ÜMİDİMİZ YETKİLİLERİMİZİN BİZE BİR YARDIM ELİ UZATMASIDIR”

Uğradığı zararın büyük olduğunu ifade eden Çağlayan, “Bizim tek geçimimiz arıcılıktır. Bunun dışında yaptığımız bir iş yok. Kötü geçen bir yılın üzerinden böyle bir olayı yaşamış olmak bizi çok zor durumda bıraktı. Tek ümidimiz yetkililerimizin bize bir yardım eli uzatmasıdır” dedi. (İLKHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Heyelan nedeniyle on binlerce arı telef oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin