İHH, Ramazan yardımlarına başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), Ramazan 2021 çalışmalarına “Ramazanda Umut Var” sloganıyla başladı.

“Ramazanda Umut Var” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek olan İHH ekipleri, 29 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini taşıyacak.

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Ramazan yardımlarını dünyanın dört bir yanına götürürken, Bingöl halkını da unutmadı. İHH, Ramazan yardımı kampanyası kapsamında Bingöl’de muhtaç ve fakir ailelere Ramazan paketi dağıttı. Kuru gıda, yağ, şeker ve kahvaltılık ürünlerinden oluşan yardım kolileri, Bingöl İHH tarafından önceden tespit edilen maddi durumu yetersiz aileler, 65 yaş üstü yalnız olan yaşlılara, mülteciler, yetim aileler ile yatalak hastalara ulaştırılıyor.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

30 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ifade eden Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, çalışmaların titizlikle yapıldığını belirterek, “Ülkemizde ve dünyada meydana gelen salgın hastalık nedeniyle Ramazan Ayı çalışmalarımızı erkene alarak, ilimizde ve 7 ilçemiz ile 3 beldemizde kumanya dağıtım çalışmalarımıza başladık. Yardımlarımızı yaparken insanların rencide olmamasına dikkat ediyoruz. Yardımları yaparken önceliğimiz bilinmeyen, kendini açığa vurmayan fakirleri tespit edip onlara ulaşmak ve bununla birlikte yetim ailelere ulaşıp onlara yardım elimizi uzatıyoruz. Ayrıca 65 yaş üstü evde yalnız olan yaşlılarımıza, yetim ve mülteci aileler ile muhtaçlara kumanya paketi dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayında yaklaşık 11 bin kişiye yardım yapacağız. Ramazan süresince de yoksul kardeşlerimize yardım ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YARDIMLAR 29 YILLIK TECRÜBE İLE YÜRÜTÜLÜYOR

İHH’nın genel çalışmalarına da değinen Gili, “Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. “Ramazan’da Umut Var” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek olan İHH ekipleri, 29 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini taşıyacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH’nın tüm bu yardımlarından Türkiye’de ve dünyada toplamda yaklaşık 2 milyon kişi istifade edecek” dedi.

YARDIMLARIN ÇOĞU TÜRKİYE’DEKİ MUHTAÇLARA YAPILACAK

Çalışmalarla yardımların Türkiye ve yurtdışında toplamda 201 bin 547 adet kişiye ulaştırılacağını kaydeden Gili, şunları söyledi: “Bu Ramazan’da yaklaşık 140 bin kişi, hayırseverlerin fitre ve zekat bağışlarından faydalanacak. Bağışçılar, “Az sadaka, çok belayı def eder” diyerek ibadet anlayışı ile yardımlarını mağdur ve mazlumlara gönderebilecek. 175 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 201 bin 547 adet olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Geçen sene olduğu gibi dağıtımlarda öncelenen Türkiye’deki gıda kolileri, 84 TIR’la birlikte 81 şehre ulaştırıldı. Dağıtımlarına başlanan kumanyalarda, pandemi nedeniyle işini kaybetmiş veya yetim ailelerine öncelik veriliyor.”

İFTARLIKLAR ULAŞTIRILACAK

Bağışçıların, yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına 20 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabileceğini söyleyen Gili, “883 bin 435 kişiye iftar verilecek. Sağlık tedbirleri kapsamında toplu iftarlar yerine herkesin kendi yaşadığı yerde sofra kurması sağlanacak. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ve var olan kamplarda da yine iftariyelikler hazır edilecek” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR, RAMAZANI HEYECANLA BEKLİYOR

Gili, “İHH’nın çocuklar için hazırladığı sürprizler arasında bayramlık kıyafetler de var. Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında 150 TL’ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Bayramlık kıyafet yardımlarından 27 ülkede 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuk istifade edecek” diye konuştu. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İHH, Ramazan yardımlarına başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin