“İklim Değişikliği Bugünün Gerçeği”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris İklim Anlaşması TBMM Genel Kurulunda onaylandı. Paris İklim Anlaşması, TBMM’de oylamaya sunarak bütün partilerin katıldığı oy birliği ile onayladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Paris İklim Anlaşmasına ilişkin, “İklim değişikliği geleceğin riski olmaktan çıkıp, bugünün gerçeğine dönüştü.” dedi.

Kendi twitter hesabından açıklamalarda bulunan Yılmaz, “İklim değişikliği geleceğin riski olmaktan çıkıp, bugünün gerçeğine dönüştü. Türkiye bu alanda uluslararası sözleşmelere taraf olarak, ayrıca ‘yeşil kalkınma’ anlayışı ile çeşitli planlamalar yaparak, sorumluluğunu yerine getiriyor.” ifadelerini kullandı.

PARİS İKLİM ANLAŞMASI

Paris İklim Anlaşması, Fransa’nın başkenti Paris’te 5 Ekim 2015’te aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 195 ülke + Avrupa Birliği’nin katılımıyla kabul edildi. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin (BMİDÇS) Paris’te yapılan 21. Taraflar Toplantısı’nda (Conference of the Parties / COP21) 22 Nisan 2016’da imzaya açıldı.

Yasal bağlayıcılığı olan ilk evrensel anlaşma, ilk etapta taraf ülkelerin 55’inin onayının ardından 4 Kasım 2016’da da yürürlüğe girdi. Paris İklim Anlaşması’na katılan ülkeler böylece küresel ısınmayla mücadelede alınan tarihi kararların altına imza atmış oldu. BM, Paris İklim Anlaşması kapsamında küresel sıcaklık artışının 2 santigrat derecenin altında tutulması hedefinin karşılanabilmesi için ülkelerden dünya genelinde karbon emisyonunu 2050’ye kadar sıfıra indirmesini istiyor.

Söz konusu anlaşma, yüzyılın ikinci yarısına kadar küresel ortalama sıcaklığı en az 2.0 derece azaltma hedefinin yanı sıra fosil yakıt kullanımını da devreden çıkarmayı öngörüyor. Ayrıca anlaşma, tarafların iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine uyum sağlama yeteneğini artırmayı ve “düşük sera gazı emisyonları ve iklime dirençli kalkınma yolunda tutarlı bir finansman akışı” sağlamayı hedefliyor. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“İklim Değişikliği Bugünün Gerçeği”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin