Kaya’dan Güler’e Cevap: ““HDP’yi Siyaseten Yenemediniz, Çamur Atmaya Başladınız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Bingöl İl Eş Başkanı Veysel Kaya, önceki günlerde açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler’e cevap verdi. Kaya, “HDP’yi siyaseten yenemediniz, çamur atmaya başladınız” dedi.

İlgili Haber: Güler’den Zehir Zemberek Açıklamalar: Kürtler Bu Oyuna Gelmez

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İş Eş Başkanı Veysel Kaya, önceki gün açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler’in açıklamalarına yazılı olarak cevap verdi. Kaya, açıklamasında “Hanefi güler nerede yaşıyor? AKP il başkanı Hanefi güler basında çıkan bir açıklamasını okuduğumuzda, Güler’in bu coğrafyadan bir habermiş gibi açıklamalara şahitlik ediyoruz. Kürtlerin İslamiyet’i kabul eden ilk millet olduğunu söylüyor ve birçok din âliminin bu millet içinden çıkıp İslamiyet’e öncülük yaptığını söylüyor. Oysaki o saydığı din âlimlerinin birçoğunun mezarlarının nerde olduğu belli değil. Torunları defalarca AKP hükümetine müracaata bulundular. Mezarlarımızı gösterin diye niye göstermiyorsunuz da bunların arkasına saklanarak din istismarcılığını yapıyorsunuz? HDP’nin din istismarcılığını yaptığını iddia ediyor, oysaki bütün halklar biliyor’ ki din istismarcılığını yapan sadece ve sadece AKP’dir” dedi.

HDP’li Kaya’nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“AKP’NİN DİN ZİHNİYETİ DAHA DÜN ADALET ARAYANLARA KARŞI NASIL DAVRANDIĞINI BÜTÜN DÜNYA ŞAHİTLİK ETTİ”

“AKP’nin din zihniyetlerinin örneklerini çok gördük, ve görmeye devam ediyoruz; AKP’nin din zihniyeti, bu Müslüman milletin çocuklarının mezarlarını yıkmaktır. AKP’nin din zihniyeti, kafa kesen, tecavüz eden, kadın ticareti yapanları korumaktır. AKP’nin il başkanının hiç bunlara karşı tavır aldığı eleştirdiği görüldü mü? Oysaki AKP’nin kızgın çocuklar dediği bu zihniyet bunları yaptı. AKP’nin din zihniyeti daha dün adalet arayanlara karşı nasıl davrandığını bütün dünya şahitlik etti. AKP’nin din zihniyeti, hangi dinin kitabında tüyü bitmemiş yetimin hakkını peşkeş çekmek din hocaları bile camilerde zorunlu olarak AKP propagandası yapmaktalar.”

“KIZILAY GİBİ BİR YARDIM KURULUŞU BİLE AKP’YE HİZMET EDİYOR”

“Din istismarı karamanda Ensar vakfında küçük çocuklara istismarda bulunanlara vakıf bize yakın çalışıyor. Bir defadan bir şey olmaz diyen Sema Ramazanoğlu’na sormak gerek. Kızılay uluslararası bağımsız çalışan bir kuruluştur; oysaki Kızılay gibi bir yardım kuruluşu bile AKP’ye hizmet ediyor. Bu hale getirildi. 8 milyon doları Ensar vakfına bağışta bulunmuş, bu açığa çıkınca yapılan açıklamalar özrü kabahatinden beter. Neymiş, gaz firması şartlı bağış yapmış…  Niye? Çünkü Kızılay üzerinden yaparsa vergiden düşecek. Sormak gerek, Kızılay vergi aklama kuruluşu mudur?”

“HDP HİÇ BİR ZAMAN DİN İSTİSMARCILIĞINI YAPMAMIŞTIR”

“Dört parçada yaşayan Kürtlerin Suriye ırak ve İran tarafından zülüm görmekte olduğunu iddia ediyor. Oysa Türkiye’de kendini çok rahat ifade ettiklerini iddia ediyor. Mezar taşlarına bile tahammül edemeyen AKP zihniyetini göremiyor. Bir anneye evladının tabutunu postayla teslim edildiğini görmüyor. Çıplak kadın cesetlerini sokak ortasında teşhir eden AKP değil midir? HDP’ye dil uzatıyor, HDP hiç bir zaman din istismarcılığını yapmamıştır. HDP bütün inançlara saygılıdır. Her yurttaş inandığı şekliyle ibadetini yapabilmelidir, çünkü Allah-u Teâlâ isteseydi tek dinli bir halk yaratabilirdi. Ama öyle yaratmadı. Çok dinli çok dilli insanları yarattı ve insanların inandığı şekilde yaşama özgürlüğünü vermiştir.”

“HDP’Yİ SİYASETEN YENEMEDİNİZ, ÇAMUR ATMAYA BAŞLADINIZ”

“HDP’yi siyaseten yenemediniz, çamur atmaya başladınız. Tutmayınca baskı ve zülüm uygulamaya başladınız. Seçimle gelen seçimle gider şiarını unuttunuz. Seçimle gelen ya kayyumla gidiyor ya da hapsi boyluyor. Son seçimlerde HDP’nin kazandığı belediyelere haksız kayyum atandı, yine bir oyla AKP’nin seçimleri yenilenmedi. Ama 13 bin oyla kazanılan İstanbul seçimi yenilendi. Oy sayımları yeniden sayılıp daha sonra mazbata verilmesine rağmen yenilendi. Gerekçe, sandık memurları kamu görevlisi değildi. Oysa aynı görevliler ilçe belediyeleri ve meclis üyeleri seçimini de aynı anda yaptılar. İlçe belediyelerin ve meclis üyelerinin çoğunu AKP kazanmıştı. Sadece büyükşehir yenilendi ve halk gereken cevabı verdi. Halk artık bütün gerçeği gördü ve görmeye devam ediyor. Yapılan yolsuzlukları ve haksızlıklar halkın gözünden kaçmıyor. AKP’ye oy veren halktır, muhalefete oy veren halk değil midir? Ötekileştiren kutuplaştıran halkları sanki bir birine düşmanmış gibi göstererek oy devşiren AKP’nin artık foyası meydana çıkmıştır.”

“GÜLER, KÜRT OLDUĞUNU DİLE GETİRME CESARETİNİ KENDİNDE BULMUYOR”

“HDP’yi Kürtlük üzerinden eleştiren, HDP Kürtleri temsil etmiyor diyen Hanefi Güler’e cevabımız; HDP halkların partisidir. Tüm halkları temsil eden bir partiyiz. Hanefi Gülerin kendisi de Kürt olduğu halde hiçbir platformda Kürt olduğunu dile getirme cesaretini kendinde bulamayan bir şahsiyettir.”

“BU PARA NEYEYE GİTTİ?”

“Basit bir kaç soru; Ramazan iftarları adı altında bile rant devşiren daha iki yıl önce Bingöl de verdikleri iftar yemeğinde 480 bin TL fatura kestiler o günün koşullarında bir yemek maliyeti 10 TL idi yani 48 bin kişiye yemek vermişler Bingöl de 48 bin kişilik kapasiteli bir mekân var mıdır. Yani bu para nereye gitti?”

“PARALAR KİMLERE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

“Hanefi gülere sormak lazım; Abdullah Bazencir Köprüsü’nün maliyeti 2.5 veya 3 milyon iken 7 milyon TL’ye ihale yapıldı. O paralar kimlere peş keş çekildi? Sancak Yolu’nun maliyeti bir çok iş adamı bize versinler 100 milyon TL ye yaparız deniliyordu siz 240 milyon TL ye verdiniz bu para nereye gitti? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yok muydu içerisinde? Yine 2. etap kentsel dönüşüm adı altında insanlara TOKİ girmeyecek dediniz, tamamen yerel iş adamlarına verilecek, seçim öncesi acele bir şekilde ihale yaptınız. Ne oldu? 3 yıl biti insanları perişan bir şekilde yüz üstü bıraktınız. Şimdi de insanlara baskı kurarak hakkınızın bir kısmından feragat edin, sizi yeniden TOKİ’nin pençesine bırakalım. İhaleyi alan firmalara tazminat ödemek zorundasınız. Peki, o tazminata insanların hakkını niye peşkeş ediyorsunuz? Yazık değil mi? Birde İslamiyet’ten bahsediyorsunuz. Tüyü bitmemiş yetim hakkını yemek İslamiyet’in neresinde hangi ayette yazıyor? Bütün bunlara baktığında Hanefi güler bunların neresinde yaşıyor sorusu akla geliyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaya’dan Güler’e Cevap: ““HDP’yi Siyaseten Yenemediniz, Çamur Atmaya Başladınız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin