“Kısıtlamaya rağmen binlerce kişi hangi gerekçelerle muaf tutuluyor?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen Hesarek Kayak Merkezi’nin binlerce vatandaş tarafından ziyaret edildiğini belirterek; “Tarafımıza ulaşan görüntülerde; maske ve mesafe kurallarına hiçbir şekilde uyulmadığı görüldüğü gibi, denetiminde sağlanmadığı ayrıca iddia edilmektedir. Sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen, binlerce kişi hangi gerekçelerle kontrol noktalarından muaf olmuştur?”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıtlaması için soru önergesi verdi.

İki bakana Hesarek Kayak Merkezi’ni soran Aydemir, kısıtlamaya rağmen binlerce vatandaşın hangi gerekçelerle muaf tutulduğunu sordu.

Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanı’na sunduğu önergede; “Bingöl merkeze bağlı olan Hasarek Kayak Merkezinde, özellikle sokağa çıkma yasaklarının olduğu gün ve saatlerde yaşanan izdiham, tüm yurttaşları tedirgin etmektedir. Tarafımıza ulaşan görüntülerde; maske ve mesafe kurallarına hiç bir şekilde uyulmadığı görüldüğü gibi, denetiminde sağlanmadığı ayrıca iddia edilmektedir. Salgının mutasyon tehlikesi de göz önüne alındığında denetim yetersizliği çok daha ciddi sonuçlar yaratabilir. Ayrıca, küçük esnafların da ( kahve, kıraathane, lokanta vb. ) bu konudaki rahatsızlıkları her geçen gün artmaktadır.

Bu bağlamda;

1.) Denetim için yeterli personeliniz bulunuyor mu?

2.) Kayak Merkezlerinde gerekli önlemler alındı mı, alındı ise bu önlemler hangileridir?” şeklindeki ifadelere yer verdi.

BAKAN SOYLU’YA DA ÖNERGE SUNDU

“Denetimlerde ki zafiyetler hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız?”

Bakan Soylu’ya denetimlerdeki zafiyetleri soran Aydemir, küçük esnafın da bu durumundan dolayı rahatsız olduğu belirtti.

Aydemir; “Bingöl merkeze bağlı olan Hasarek Kayak Merkezinde, özellikle sokağa çıkma yasaklarının olduğu gün ve saatlerde yaşanan izdiham, tüm yurttaşları tedirgin etmektedir. Tarafımıza ulaşan görüntülerde; maske ve mesafe kurallarına hiçbir şekilde uyulmadığı görüldüğü gibi, denetiminde sağlanmadığı ayrıca iddia edilmektedir. Salgının mutasyon tehlikesi de göz önüne alındığında denetim yetersizliği çok daha ciddi sonuçlar yaratabilir. Ayrıca, küçük esnafların da ( kahve, kıraathane, lokanta vb. ) bu konudaki rahatsızlıkları her geçen gün artmaktadır.

1.) Sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen, binlerce kişi hangi gerekçelerle kontrol noktalarından muaf olmuştur?

2.) Daha az risk taşıyan küçük işletmeler tedbir amaçlı kapalı tutulurken, oluşan kalabalıklardan sebep daha riskli olan kayak merkezlerinin açık tutulmasının gerekçeleri nelerdir?

3.) Denetimlerde ki zafiyetler hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız?” şeklindeki açıklamalara yer verdi. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Kısıtlamaya rağmen binlerce kişi hangi gerekçelerle muaf tutuluyor?”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin