Mecliste “Feyzi Baba” tezahüratları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde Ak Parti adına lehte konuşmak üzere söz alan Bingöl milletvekili Feyzi Berdibek’in kürsüye çağrılmasıyla Meclis salonunda “Feyzi Baba” tezahüratları yükseldi.

2021 Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde Ak Parti adına lehte konuşmak üzere söz alan Bingöl milletvekili Feyzi Berdibek’in kürsüye çağrılmasıyla Meclis salonunda “Feyzi Baba” tezahüratları yükseldi. Meclis Başkan Vekili kürsüye gelen Bingöl Ak Parti milletvekili Feyzi Berdibek’e, şimdiye kadar reytingi yüksek milletvekili hiç görmediğini belirterek, sözü kendisine bıraktı. Dünya Bingöllüler Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Berdibek, 2020 yılındaki sorun ve problemlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milletin kenetlenmesiyle aşıldığını söyledi. Berdibek, “2021 yılı kamu bütçe teklifi görüşmeleri üzerine lehte şahsım adıma söz almış bulunmaktayım ve bu vesile 12.12 Dünya Bingöllüler Gününüzü de kutluyorum. Ülkemiz sınırları, komşularımızda yaşanan iç savaşlar, karışıklıklar, sınırlarımızda oluşan terör eylemleri ve göç dalgalarına maruz kalmıştır. Ayrıca ülkemize yapılan finansal saldırılar işin bir başka boyutudur. Diğer taraftan Covid-19 pandemisi ve doğal afetler gibi sıkıntılarla baş başa kalmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve cesur liderliğiyle güvenlikten diplomasiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan milli savunmaya kadar güçlü altyapımız, milletimizin birlik ve beraberlik içinde tek yumruk olarak kenetlenmesi sayesinde bu sorunların üstesinden geldik ve gelmeye devam edeceğiz. İktidarımızın 18’inci yılında ekonomimizi ve milli gelirimizi büyütecek her anlamda dışa bağımlılığı azaltacak adımlar atıyoruz. Savunma sanayi enerji, milli güvenlik ve dış politikada sahada ve masada büyük Türkiye’nin güçlü hedeflerine adım adım yaklaşmaktayız. Yüzde 70 seviyesindeki yerli ve milli savunma sanayimizle İHA ile SİHA’larımızla teröre karşı bir mücadele yürütüyoruz. Bölgemizde terörün minimum seviyeye gelmesiyle yayla turizmi, kayak turizmi, dağ turizmi hızla gelişmeye başlamıştır. Deprem bölgesi bir coğrafyada yaşıyoruz. Bingöl ilimizde iki fay hattının birleştiği noktadadır. 2020 depremlerinin, sel felaketlerinin, heyelanların ve salgınların yaşandığı bir yıl oldu” dedi.

“2003’de Bingöllülerimizin yüreğine su serpildi”

1 Mayıs 2003 depremini hatırlatan Berdibek; “Bundan tam 18 yıl önce 1 Mayıs 2003 seçim bölgem Bingöl’de bir deprem meydana gelmişti. Aynı günün sabahı dönemin Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Bingöl’e gitmiştik. Devlet vatandaşımızın yanında düşüncesiyle Cumhurbaşkanımız o gün ki şartlarında Bingöllülerimizin gönlüne su serpmiştir. Daha sonra 14 Haziran 2020’de merkez üssü Karlıova ilçesi Kaynapınar köyünde bir deprem meydana geldi ve 3 ilçemiz etkilendi. Yine deprem günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sayın Cevdet Yılmaz bey ile çok kısa sürede deprem bölgesinde olarak olaya müdahil olmuştuk” diye konuştu.

7 bin konut yapıldı

Deprem bölgesi Bingöl’de 7 bin konutun doğrudan yapıldığını söyleyen Berdibek; “Bugüne kadar Bingöl’de 7 bin 209 konut ile evini yapan yardım metoduyla 6 bine yakın konut yapılmıştır. Hükümetimiz Bingöl’de olduğu gibi Van, Elazığ, Malatya, Manisa, Erzurum, İzmir, Antalya, Adıyaman ve Karadeniz’de yaşanan doğal afetlerde çok hızlı bir şekilde yaraları sarmış ve başarılı bir sınav vermiştir. Bu vesileyle tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bingöl balını tanıttı

Sürekli olarak TBMM’de Bingöl balının tanıtımı için çaba sarf eden Berdibek, bu kez meclis kürsüsünden tanıtımı yaptı.

Bingöl balının dünya ikincisi olduğunu hatırlatan Berdibek; “Vatandaşa şifa olacağını düşündüğüm Bingöl balından bahsetmek istiyorum. Arıcılık kongresinde Bingöl balı 120 ülke 600 yarışmacı arasında Türkiye birincisi, Dünya ikincisi olmuştur. Yüksek rakımlı yaylalarda yetişen yonca, kekik gibi bitkileri meşhur Bingöl’ümüzün balına lezzet katmaktadır. Ayrıca arıcılarımızın bin bir çeşit çiçek bal aldığı tespit edilmiştir. Bal üreticilerimiz önümüzdeki sezon için bereketli bir yıl diliyorum” dedi. (Haber: Mustafa TUNÇ)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mecliste “Feyzi Baba” tezahüratları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Bingöl’deki yuhlarınır mecliste alkışlanır. Bir tuhaflık var bu işte. Ya halkta sıkıntı var yada halka dayatılarak seçilenlerde bir sıkıntı var.

    Cevapla
  2. ne babası allah aşkına? komedi filmi gibiler. Helal olduğundan şüpheli oldugum kazancını vekillere yedire yedire baba mı oldu? Semt gençliğine nasıl baba dedirttiğinide gördük yakın zamanda
    Ver parayı astır baba pankartlarını

    Cevapla
Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin