Okullar Yüz Yüze Eğitime Hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE arasında imzalanan protokol kapsamında Bingöl’deki okullar yüz yüze eğitime hazırlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE arasında imzalanan protokol çerçevesinde “ OKULUM TEMİZ” belgesi almaya hak kazanan TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

“OKULUM TEMİZ” belgesi alan okulu gezen Güney, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu doğrultusunda çalışmalarını tamamlayarak belgeyi almayı hak eden okul yönetimini tebrik etti.

Güney yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığımız (MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan protokol kapsamında Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu hazırlanmış ve Bakanlığımızca yürürlüğe konulmuştur. Bu kılavuza bağlı olarak Müdürlüğümüz İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi uzmanlarınca rehberlik ve denetim faaliyetleri yapılmakta ve kılavuza ait tüm şartları yerine getiren okullarımıza  ”OKULUM TEMİZ”  belgesi verilmektedir. Bu kapsamda kılavuz şartlarının tamamını yerine getirerek ilimizde bu belgeyi almaya hak kazanan ilkokulumuz TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi olmuştur. Kendilerini tebrik ediyorum.

Şuan ilimizde ki tüm okullarımızda bu kılavuzumuz kapsamında çalışmalar yapılmakta ve okullarımız yüz yüze eğitimin başlayacağı 21 Eylül tarihine hazırlanmaktadır. Müdürlüğümüz Uzmanları tarafından yönetici ve öğretmenlerimize çevrim içi olarak eğitimler düzenlenmekte rehberlik faaliyetleri yapılmaktadır. Bu kapsamda tüm okullarımızda okul müdürlerimize ve bir müdür yardımcısı arkadaşımıza bilgilendirme eğitimleri yapılmıştır. Bu faaliyetlerimiz yıl boyunca devam edecektir.

Milli Eğitim Bakanlığımızca içinde bulunduğumuz olağanüstü pandemi döneminde okullarımızdaki hijyen şartlarının geliştirilmesi ve gerekli bilgilendirmelerin yapılabilmesi için Hijyen Kılavuzuna ek olarak bilgilendirme rehberleri hazırlanmıştır. Öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerimiz için hazırlanan bu rehberlerimiz okullarımızdaki eğitimin daha sağlıklı şartlar altında yapılabilmesi için yol gösterici olmaktadır. Elektronik ortamda hazırlanan ve tüm ilgililerin istifadesine sunulan bu rehberlerin dikkatli bir şekilde okunması ve kurallara uyulması çocuklarımızın sağlıklı şekilde eğitim alabilmeleri için oldukça önemlidir. Bizler, yönetici arkadaşlarımız ile birlikte okullarımızı daha iyi şartlara nasıl ulaştırırız sorusunu irdelemeye ve son hızla çalışmaya devam ederken öğretmen, veli, öğrenci gibi tüm paydaşlarımız bugüne kadar olduğu gibi bizlere bu yolda en büyük desteği vereceklerdir.” Dedi.(Haber merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okullar Yüz Yüze Eğitime Hazırlanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin