Sağlık Ocağı istiyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyü Muhtarı Fikret Oral; “Köyümüzde yüzlerce slikozis hastası var. Kış aylarında hastalarımızı hastanelere götürmekte büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Köyümüze bir sağlık ocağı yapılırsa hem hastalarımız hem de hasta yakınlarımız rahat edecekler.”

Karlıova ilçesine bağlı bin 500 nüfuslu Taşlıçay köyünde doksanlı yıllarda İstanbul’a giderek burada merdiven altı tabir edilen kot taşlama atölyelerinde çalışan yüzlerce kişi bu atölyelerde gerekli tedbirlerin alınmamasından dolayı yüzlerce genç slikozis denilen hastalığa yakalandı. Bugüne kadar bu hastalıktan dolayı yaklaşık yirmi kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin bu hastalığa yakalanmasından dolayı Taşlıçay köylüleri büyük sıkıntılar yaşıyor. Köylerine sağlık ocağı yapılmasını talep eden muhtar Fikret Oral; “Köyümüzde yüzlerce slikozis hastası var ve bunlardan bir kaçı solunum cihazına bağlı olarak evlerinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Kış aylarında hastalarımızı hastanelere götürmekte büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Köyümüze bir sağlık ocağı yapılırsa hem hastalarımız hem de hasta yakınlarımız rahat edecekler” dedi. Köylerinin ilçenin en büyük köylerinden olduğunu ifade eden Muhtar Oral; “Köyümüz yaklaşık 1500 nüfuslu ve kalabalık bir köydür. Köyümüzde doksanlı yıllarda İstanbul’a giderek kot taşlamada çalışan yüzlerce gencimiz slikozis hastalığına yakalandı. Bu hastalıktan dolayı bazı gençlerimiz evlerinde solunum cihazlarına bağlı olarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Köyümüzde bir sağlık ocağı yapılırsa hem bu hastalarımız hem de yakınları rahat edecekler. Yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Ocağı istiyorlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin