Şırnak Termal Şehri olma yolunda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak’ta 5 ayrı noktada termal su kaynağıyla modern terapi merkezi yapılabilecek.

Şırnak’ta termal su kaynaklarının ekonomiye kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalarda 5 ayrı noktada termal su kaynağına ulaşıldı. Güçlükonak ilçesindeki Belkısana kaplıcalarının modernizasyonu ve rehabilitasyon çalışmaları sırasında bulunan yeni kaynakların termal terapi için kullanılması amaçlanıyor. Şırnak Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Jeoloji Mühendisi  Prof. Dr. M. Tahir Nalbantçılar, “Nihai hedef termal su kaynaklarının yöre ekonomisine katkı sunmasını sağlamak. Yeterli debiye ulaşılırsa, seracılık, su ürünleri yetiştiriciliği, balıkçılık ve meyve kurutma işlemleri bu bölgede önemli bir sektör olabilir”dedi.

Termal su kaynakları projesi danışmanı Şırnak Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. M. Tahir Nalbantçılar, bölgenin her tarafında sıcak su kaynakları olduğunu ve 3 aylık çalışmada 5 yeni sıcak su kaynağı çıkışının olduğunu belirtti.

Güçlükonak’ta bulunan sıcak suyun değerlendirilmesi çalışmalarına Şırnak Üniversitesi olarak destek verdiklerini dile getiren Nalbantçılar, “Buradaki su kaynaklarının doğal mecrasındaki çıkışlarında adeta Denizli’deki Pamukkale travertenlerine benzer yapıda beyaz renkli tortu bırakıyor. Çok güzel bir görsel oluşturuyor. Rekreasyon çalışmalarıyla, buranın gerek sıcaklığı ve mineral zenginliği gerekse de görsel zenginliği ile bölgenin cazibe merkezi olması yolunda önemli bir adım atılmış olacak. Her kazılan noktada 60 derece üzerinde sıcak su çıkıyor. Yeterli debiye ulaşılması yeni sektörlerinde ilgi odağı olmasını sağlayacaktır. Bu sıcak sular bölgede yıllardır termal turizm amaçlı, hastalıklara şifa kaynağı olarak kullanılıyor. Bölgede çok rağbet gören bir yerdir. Sıcaklığı ile de nadir termal kaynaklardandır ”dedi.

Nalbantçılar, termal kaynakların ve termal turizme olanaklarının iyileştirilmesi çalışmalarına verdiği destekten dolayı Şırnak Valiliğine teşekkür etti. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şırnak Termal Şehri olma yolunda

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin