Vali Kadir Ekinci’nin ‘10 Kasım’ Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Kadir Ekinci, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Kadir Ekinci’nin 10 Kasım mesajında şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal, sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış büyük bir devlet adamı ve liderdir. Harap ve bitap düşmüş milletimize, her köşesi bilfiil işgal edilmiş memleketimize ve dağıtılmış ordumuza, içinde bulunduğu imkan ve şeraiti düşünmeksizin önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, ilelebet özgür yaşama kararlığındaki milletimizi aydınlık günlere kavuşturmuştur.

10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal’i anma günü olduğu kadar bizlere emanet edilen değerlerin kıymetinin bilindiği ve eşsiz bir eser olan Cumhuriyetin erdemlerini hayatımızda etkin kılmamız gerektiğini hatırlatan önemli bir gündür. Gazi Mustafa Kemal’i anlamak; yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkarmak, milli ve yerli dinamiklerimize sahip çıkarak yeniden büyük bir medeniyet tesisi için çalışmak demektir.

‘Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir’ diyerek karşısına çıkan tüm güçlükleri aşan ve milletine bağımsızlığını armağan eden Gazi Mustafa Kemal’in bize sunduğu değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara taşımak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Kurtuluş savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal, milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları, istiklal mücadelemizin aziz şehitleri ve kahraman gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, istiklal ve istikbalimiz için mücadele etmiş kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını; ezan, bayrak, din ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Kadir Ekinci’nin ‘10 Kasım’ Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin