Veliler sınıf mevcutlarına sitem etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime verilen yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 Eğitimi ve Öğretim yılı başladı ancak sorunlar da beraberinde geldi.

Merkez Kültür Mahallesinde bulunan Sarayiçi İlköğretim Okulundaki sınıf mevcutlarının fazla olması velileri çileden çıkardı.

Kızının Sarayiçi İlköğretim Okulunda eğitime başladığını söyleyen anne Yeşim Gündoğdu, sorunun mutluk suretle çözülmesi gerektiğini belirtti.

Gündoğdu, “Masalar çok bitişik, sıkışık. Çocuklar kendi sıra ve masalarına geçmek için tabiri caiz ise atlayarak geçiyor. Öğretmen masası da neredeyse bu sıkışıklıktan dolayı duvara dayalı. Ön sırada ile tahta arasındaki mesafe de çok kısa bu da çocukların göz problemi oluşmasına neden oluyor. Biz ilgili kurumdan bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz. Gereken ne kadar kısa sürede yapılırsa o kadar iyi. Bizim talebimiz öncelik şu, sınıfı iki öğüne ayırabilirse sorun çözülebilir. Ama yine kurumun kendi bir çözümü varsa onu yapabilir ama bizlerin talebi bu şekilde” dedi.

Pandemi döneminde olduklarını anımsatan Gündoğdu, “ Pandemi dönemizdeyiz ve öğrencilerin bu şekilde kalabalık olması hastalığa davetiye çıkarıyor. Her gün bir vaka çıkar bu şekilde olur. Yada bir öğrenci Allah korusun pozitif olursa veya temaslı olursa diğer öğrencilere geçmemesi içten bile değil. Öte yandan mahalle sakinleri olarak yeni bir okul yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çağrımı Milli Eğitim Müdürü dikkate alması gerekiyor” diye konuştu.

Öte yandan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir de geçtiğimiz günlerde aynı okulun yine sınıf mevcudu sorunlarını dile getirmiş ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e bir önerge sunmuştu.

Aydemir, önergesinde şu sözlere yer vermişti:

“Pandemi sebebi ile yaklaşık iki yıldır eğitim-öğretim döneminin EBA sistemi ile devam etmesinin ardından, yeniden yüz yüze eğitme geçileceği 2021-2022 Eğitim Yılı Dönemi, açıklanan programla önümüzdeki hafta başlayacak. Sosyal mesafe, maske ve hijyen konularının titizlikle yürütülmesi gerekecek olan dönemin en kritik ve dikkat edilmesi gereken durumlarından biriside sınıf mevcutları.

Bingöl Kültür Mahallesinde bulunan Sarayiçi İlköğretim Okulunda sınıf mevcutlarının 40 ile 45 arasında olduğu iddia edilmektedir. Yine Sarayiçi İlköğretim Okulu özelinde Bingöl’de birçok okulda sınıf mevcutlarının 40’ların üzerinde olduğu iddia ediliyor.

Bu bağlamda;

1.) Okulların sınıf mevcutları ile ilgili elinize ulaşmış bir bilgi var mıdır?

2.) Sınıf mevcutlarının düşürülmesi ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?

3.) Temizlik ve mesafe konusunda gerekli çalışmalar yapılıp, okul idareleri bilgilendirildi mi?

4.) Sınıf mevcutlarında maksimum sayı kaç olacak?” (Haber: Metin Bürlükkara)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Veliler sınıf mevcutlarına sitem etti!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin