Yardımlar Kiğı’ya Ulaştı

featured
MALTEPE BELEDİYESİ TARAFINDAN BİNGÖL'ÜN KİĞI İLÇESİNE GÖNDERİLEN 10 KONTEYNERDEN 8'İ İLÇEYE ULAŞTI. (YILMAZ ATAR/BİNGÖL-İHA)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 300’ün üzerinde yapının hasar gördüğü Bingöl’ün Kiğı ilçesine, İstanbul Maltepe Belediyesi yardım eli uzattı. Maltepe Belediyesi tarafından Kiğı’daki depremzedeler için gönderilen 10 konteynerden 8’i ilçeye ulaştı. 2 oda, tuvalet, banyo ve mutfak bölümlerinden oluşan konteynerleri teslim alan Kiğı Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, memnuniyetini dile getirdi. İlk depremin ardından 380 artçı deprem yaşandığını ve ilçede yüzlerce yapının hasar gördüğünü belirten Gündüz, “3 Aralık 2015 tarihinde ilçemizde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından 385 artçı deprem daha meydana geldi. Aralıklı tarihlerle şiddetli depremler de olmaya devam etti. Depremin ardından Kalkınma Bakanımız, Valimiz, Kaymakamımız ve Milletvekillerimiz bizimle ilgilendi. İkinci gün Kiğı’ya kadar geldiler. Depremin ardından 100 konteyner geldi ve 50’den fazlası köylere gönderildi. Bir kısım konteynerleri ilçe merkezde kurduk. İlçemizde Eskişehir Mahallesi’nde 45-50 yıllık evler var. Onlarda büyük hasar var, yıkılmak üzereler. Oradaki vatandaşlarımız şuan konteynerlerde yaşamakta” dedi.

İlçedeki konteyner ihtiyacının giderilmesi için İstanbul’a gittiğini belirten Gündüz, bu amaçla İstanbul’daki belediye başkanları ile görüştüğünü söyledi. Başkan Gündüz, “Kadıköy Belediye Başkanımız 14 konteyner gönderdi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da 10 tane gönderdi. Bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Öte yandan Maltepe Belediyemiz geçen sene düzenlediğimiz kadınlar gününde de bizlere destek oldu. Onun için ayrıca teşekkür ediyorum kendilerine. Yeni konutlar yapılıncaya kadar, vatandaşlarımız konteynerlerde kalacaklar, hayatlarını burada sürdürecekler. Konutların elektrik, kanalizasyon ve çeşitli hizmetlerini biz üstlendik. Bu hizmetlerde AFAD ve kaymakamlık bizlere malzeme noktasında destek verdi” diye konuştu.

İlçede bulunan konteynerlerdeki halkı ziyaret eden Başkan Gündüz, Ataşehir Belediyesi’ne de teşekkür ederken, Ankara Çankaya Belediyesi’ne de sitem etti. Gündüz, “Vatandaşlarımız buradaki konteynerlerde kalmamaktadır. En azından geceler rahat uyuyorlar, Ataşehir Belediyesi depremzede vatandaşlarımız için giyim yardımı gönderdi, konteyner içinde ayrıca söz verdiler kendilerine teşekkür ediyoruz. Ankara Çankaya Belediyesi bizlere eski hurda bir kar arabası gönderecekti ama çeşitli bahaneler sunarak halen göndermedi. Kış bittikten sonra ne yapacağız biz kar arabasını. İlçenin, memleketin durumu belli kendilerine buradan sesleniyorum artık araca gerek yok” şeklinde konuştu. İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yardımlar Kiğı’ya Ulaştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin