“Yaşlılarımız Bizler İçin Bereket Unsurlarıdır” 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşlılar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Vali Ekinci; “Yaşlılarımıza sevgi, saygı ve hürmet, hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirler almak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak yetişme tarzımızın ve medeniyetimizin gereğidir. Yaşlılarımız bizler için bereket unsurlarıdır.” 

Vali Kadir Ekinci, “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yaşlılığın, insan hayatının evrelerinden biri olduğunu ve inanç ile kültür açısından çok özel bir dönem olduğunu vurgulayan Vali Ekinci, mesajının devamında şu sözlere yer verdi:

“Bu münasebetle; geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi gören, hayat boyu tecrübelerini ve hatıralarını kuşaktan kuşağa aktaran, örf ve adetlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, yeni nesil gençlerimizin de doğru bir şekilde yetişmesine ışık tutan büyüklerimize “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” dolayısıyla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yaşlılarımızın herkes gibi sosyal hayata aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir.

Hayatın her evresi gibi yaşlılığı kabullenmek de, hem erdem, hem de olgunluktur. Unutmayalım ki, insanlığın en büyük güvencesi sevgidir. Sevgiye en çok muhtaç olanlar da değerli yaşlılarımızdır. Bizler yaşlılarımıza gösterdiğimiz özen ve sevgiyle genç kuşaklara örnek olmayı başardığımız ölçüde, yaşlandığımızda özen ve saygıyı hak edebileceğiz.

Yaşlılarımıza sevgi, saygı ve hürmet, hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirler almak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak yetişme tarzımızın ve medeniyetimizin gereğidir. Yaşlılarımız bizler için ‘bereket unsurlarıdır’. Şeyh Edebali’nin, ‘Ananı, atanı say; bereket büyüklerle beraberdir’ sözünü daima rehber edinmeliyiz.  Çünkü bu davranış, hem aile bağları hem de kuşaklar arası sağlıklı diyalog açısından hayati bir önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Ekim Dünya Yaşlılar gününü kutluyor, tüm büyüklerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyor, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Yaşlılarımız Bizler İçin Bereket Unsurlarıdır” 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin