Yedisu Regülatörü yılsonuna kadar tamamlanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflenen Yedisu Regülatörü ile 9 bin 580 dekar arazi sulanacak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yedisu İlçesinde yapılan ‘Yedisu Regülatörü ve Sulaması İnşaatı’nın devam ettiği bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, projenin tamamlanmasıyla 9 bin 580 dekar arazinin sulanacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Bingöl ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması İnşaatı çalışmaları devam ediyor ve projenin bitirilmesi ile birlikte toplamda 9 bin 580 dekar tarım alanının cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması temin edilecek.

Yedisu sulaması, milli ekonomiye yılda

9 Milyon Lira katkı temin edecek ve ayrıca 2.874 kişiye tarımsal istihdam sağlayacak.

Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması İnşaatı, 2021 yılı performans programında yer alan ve bitirilmesi öngörülen işler arasında yer almakta olup, sulama şebekesi inşaat çalışmaları devam etmektedir. 2021 yılı sonuna kadar sulama şebekesi imalatları tamamlanarak hizmete alınması hedeflenmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yedisu Regülatörü yılsonuna kadar tamamlanacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin