10 Yılda 156 Proje Desteklendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Bingöl’de 10 yılda 156 projeye 62 milyon TL hibe desteği sağladı.

2010 yılında yerel kalkınmanın ulusal kalkınmanın da anahtarı olduğu bilinci ile çalışmalara başlayan Fırat Kalkınma Ajansı geçen 10 yıllık süre zarfında Bingöl’de toplam 156 projeyi destekledi. Toplam büyüklüğü güncel fiyatlar ile yaklaşık 110 Milyon TL olan bu projelere 62 Milyon TL hibe desteği sağladı. Ajansın Teknik Destek Programı kapsamında ise Bingöl’de 2010 yılından itibaren toplam 42 proje kapsamında 4042 kişiye eğitim verildi.

Ajansın 2019 yılı programları vasıtasıyla Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı kapsamında özel sektör projeleri desteklenmiş olup toplam bütçesi 9.070.925,00 TL olan 11 projeye 4.534.713,29 TL hibe desteği sağlandı. Fizibilite Desteği Programı ile 6 proje ve Teknik Destek Programı ile 7 projeye destek verildi.

Bu desteklerin yanı sıra, 2019 yılı içinde Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 200 civarında yatırımcıya yatırım öncesi, yatırım süreci ve sonrasında danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri verildi. Ayrıca işletmelere yönelik devlet desteklerinin uygulayıcısı diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde söz konusu desteklerin İlde daha iyi tanıtımının yapılması ve uygulanması amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüldü. Yine, Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında 2019 yılında 5 işletmeye yatırım teşvik belgesi alma sürecinde danışmanlık hizmeti sağlanırken 4 işletmenin ise yatırım teşvik belgesi yatırım tamamlama ve ekspertiz işlemleri tamamlandı.

FKA, faaliyetlerinin yapıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  1. SÜTAŞ Bingöl yatırımın yereldeki koordinasyon çalışmaları yürütüldü.
  2. 2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kalkınma Ajansları için belirlenen ‘‘Mesleki Eğitim’’ teması kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı öncülüğünde, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde Mesleki Eğitim ve Kariyer Konferansı, Mobilya ve Tekstil Tecrübe Paylaşımları ve Teknik Geziler düzenlendi ve bu sayede mesleki eğitime yönelik farkındalığın artması sağlandı.
  3. Yeniden aktifleştirilme çalışmalarının Ajans tarafından koordine edildiği Kadın Emek Çarşısı ile ilgili iş ve işlemler ve görünürlüğünün arttırılması ve tanıtımı kapsamında çalışmalar yürütüldü.
  4. Bingöl 1. Kış FotoSafari’nin hazırlık sürecinin koordinasyonu ve başarılı bir şekilde düzenlenmesi sağlandı.
  5. Bingöl Valimizin talimatı ile kurulan İl Proje Ekibinin koordinasyonu sağlandı.
  6. İlimizin ihracat potansiyelinin arttırılması ile ilgili çalışmalar kapsamında Pazar Fırsatları Seminerleri düzenlendi.
  7. Bingöl Üniversitesi PİKOM çalışmalarına destek sağlandı.
  8. Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) çalışmalarına katkı sağlandı.
  9. Yöresel ürünlerimizin tanıtımı kapsamında ulusal fuar katılımları gerçekleştirildi.
  10. İlimizin etkili bir şekilde tanıtımına katkı sağlamak için tur şirketleri ve blogger’lara turistik değerlerimiz tanıtıldı.
  11. Hacettepe Üniversitesi iş birliği ile İlimizde kurulması planlanan Teknokent çalışmalarının koordinasyonu sağlandı.
  12. Bingöl Valiliği Koordinasyonunda, Bingöl Kentpark Projesinin Yap-İşlet-Devret Modeliyle hayata geçmesine yönelik proje tanıtım ve yatırımcı çekilmesine yönelik çalışmalar yürütüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
10 Yılda 156 Proje Desteklendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin