Vali Ekinci’ye ‘Dünya Çevre Günü’ Ziyareti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa ve beraberindeki heyet, Bingöl Valisi Kadir Ekinci’yi ziyaret ettiler.

Makamda gerçekleşen ziyarette İl Müdürü Arslanboğa, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kutlamaları kapsamında yürüttükleri etkinlikler ile ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında il genelinde yapılan çalışmalar ve farklı yerlere konulan geri dönüşüm kumbaraları hakkında Vali Ekinci’ye bilgi sundu.

İl Müdürü Arslanboğa, kumbaralara atılan kağıt, plastik, cam ve metal atıkların ayrıştırılarak geri dönüşümlerinin sağlanmasını hedeflediklerini belirterek Vali Ekinci’ye çevre konusunda kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kadir Ekinci ise şunları söyledi:

“İçinde yaşadığımız ekosistem, bilinçsiz tüketim alışkanlıkları, plansız kentleşme ve sanayileşme, hızla dönüşen teknoloji süreçleri ve çıktıları ile doğada sınırlı bulunan kaynakların fütursuzca tüketilmesi gibi nedenlerle büyük hasar görmektedir. Buna bağlı olarak, küresel ısınma, buzulların erimesi, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması birer ciddi sonuç olarak insanlığın geleceğini tehdit etmektedir.

Unutmayalım ki, insanın ve diğer canlı varlıkların doğal yaşam alanlarının sağlıksız olduğu bir ortamda hiçbir maddi güç ve zenginliğin önemi olmayacaktır.

Onun için sonraki nesillerin bizdeki emaneti olan dünyayı korumak, küresel boyut kazanan çevresel sorunların çözümüne yönelik adımlar atmak, bu konuda yerel ve uluslararası yeni ve etkin tedbirler almak hepimiz için insani ve ahlaki bir sorumluluktur.

Bu özel günün çevre bilincinin artmasına ve çevreye duyarlı nesillerin yetişmesine vesile olması temennisiyle tüm hemşehrilerimin ‘Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Ekinci’ye ‘Dünya Çevre Günü’ Ziyareti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin