17 Şüpheli Gözaltında

TAKİP ET

Aralarında Belediye Encümenlerinin de bulunduğu 17 şüpheli, PKK/KCK soruşturması kapsamında terörle mücadele ekipleri tarafından dün sabah gözaltına alındı

Aralarında Belediye Encümenlerinin de bulunduğu 17 şüpheli, PKK/KCK soruşturması kapsamında terörle mücadele ekipleri tarafından dün sabah gözaltına alındı.

Bingöl’de aralarında siyasetçilerin ve Belediye Encümenlerinin de bulunduğu 17 kişi PKK/KCK soruşturmasında gözaltına alındı.Gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP ve DBP’li siyasetçilerin de bulunduğu, Bingöl Belediyesi Belediye Encümenlerinin de aralarında bulunduğu öğrenildi.

ŞÜPHELİLERİN EV VE İŞ YERLERİNDE ARAMA YAPILDI

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, yazılı açıklamasında “Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında 17 kişi gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde aramalar yapılmıştır. Şüphelilerin, sorgularının alınması üzerine TEM şube müdürlüğündeki işlemleri sürmektedir” ifadelerine yer verdi.

ARALARINDA BELEDİYE ENCÜMENİDE VAR

Gözaltına alınan isimler arasında Niyazi Azak, İlhan Çakabay, Aydın Kaya, Cihat Yıldırım, Adnan Sarı, Kemali Eliboğa, Serhat Tuma ve Özcan Kılıç’ın da olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanların emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Birçok kentte PKK'ya yönelik son dakika operasyonları başlatıldı. İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yapılan operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda şu ana kadar yüzlerce kişi gözaltına alındı.

HDP’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan HDP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  “Partimize yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarına bugün de devam edilmiştir. İstanbul, İzmir, Van, Adana, Adıyaman, Kocaeli, Antep, Siirt, Bingöl, Malatya, Bursa ve Ağrı’da içlerinde parti yöneticilerimizin, il-ilçe eş başkanlarımızın, parti üyelerimizin olduğu 318’i aşkın kişi gözaltına alınmıştır.”

DAEŞ’TE FETÖ İZİ

Öte yandan, Bingöl’de düzenlenen DAEŞ operasyonunda gözaltına alınan 2 şahsın telefonunda FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin kullandığı ByLock isimli program çıktı. DEAŞ terör örgütüne yardım niteliğinde eylemlerde bulunan şüphelilerin, sosyal paylaşım sitelerinden de örgütü destekleyen paylaşımlarda bulundukları öğrenildi. (Haber Merkezi) (Foto: Arşiv)

17 Şüpheli Gözaltında