5 İl İçin Kuvvetli Rüzgâr ve Fırtına Uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji, 5 il için kuvvetli rüzgâr ve saatte 70 kilometreyi bulabilecek fırtına nedeniyle uyarıda bulundu

Meteoroloji, 5 il için kuvvetli rüzgâr ve saatte 70 kilometreyi bulabilecek fırtına nedeniyle uyarıda bulundu. 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceğinin tahmin edildiğini, gece sıcaklıklarında da 3 derece azalma beklendiğini bildirdi.

Ayrıca merkez, rüzgârın Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de güneyli, Malatya ve Adıyaman'da güneybatılı yönlerden saatte 30-50 kilometre hızla kuvvetli, yer yer saatte 60-70 kilometre hıza ulaşarak fırtına şeklinde esmesi beklendiğini aktardı.

Öğleden sonra şiddetini artırması beklenen rüzgârın bölge genelinde etkili olacağı aktarılan açıklamanın devamında, "Rüzgârın özellikle Bingöl ve Tunceli'nin kuzey kesiminde yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğinden oluşması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. (İHA)

5 İl İçin Kuvvetli Rüzgâr ve Fırtına Uyarısı