Başkan Özturan Aday Olmayacağını Açıkladı
12 Bingölspor Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, yayımladığı kapsamlı açıklamayla üç yıllık görev sürecinin ardından yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da yeniden aday olmayacağını duyurdu. Görev süresini değerlendiren Özturan, kulübü sportif ve mali anlamda önemli bir noktaya taşıdıklarını belirtti.
“Borçsuz ve Şampiyon Bir Kulüp Bırakıyoruz”
Göreve geldikleri ilk günden itibaren hiçbir kişisel beklenti gözetmeden çalıştıklarını ifade eden Özturan, yönetim kurulu ile birlikte büyük fedakârlıklar yaptıklarını söyledi.
İki yıl üst üste şampiyonluk yaşadıklarını hatırlatan Özturan, 12 Bingölspor’un yeniden profesyonel liglerde adından söz ettiren bir kulüp haline geldiğini belirterek, “En büyük gururumuz kulübümüzü Türkiye profesyonel liglerindeki tek borçsuz kulüp konumuna taşımış olmaktır” dedi.
“Başarı Ortak Emeğin Ürünüdür”
Elde edilen başarıların yalnızca bir kişiye mal edilemeyeceğini vurgulayan Özturan, yönetim kurulu üyelerine, teknik heyete, futbolculara, kulüp çalışanlarına ve taraftarlara teşekkür etti.
Başkan Özturan, ortaya çıkan başarının fedakârlık, şeffaflık ve kulübün geleceğini önceleyen bir anlayışın sonucu olduğunu ifade etti.
Olağanüstü Genel Kurul Kararı
Yönetim kurulu ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kulübü Olağanüstü Genel Kurul'a götürme kararı aldıklarını açıklayan Özturan, kongrede yeniden aday olmayacağını kamuoyuyla paylaştı.
Kararın kolay alınmadığını belirten Özturan, aile hayatına, işlerine ve kişisel sorumluluklarına daha fazla zaman ayırabilmek için böyle bir tercih yaptığını kaydetti.
“Bu Yük Sadece Bir Yönetimin Omzunda Taşınamaz”
12 Bingölspor’u daha üst liglere taşıma hedeflerinin bulunduğunu ancak kulübün sürdürülebilir başarısının yalnızca bir yönetimin fedakârlıklarıyla sağlanamayacağını ifade eden Özturan, şehrin tüm dinamiklerinin kulübe sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Yeni yönetimin siyasetçiler, iş insanları, kurumlar ve Bingöl halkının desteğini daha güçlü şekilde hissetmesi temennisinde bulunan Özturan, kulübün potansiyelinin mevcut başarıların çok üzerinde olduğunu dile getirdi.
“Bir Kulübe Yapılan Yatırım, Bir Şehrin Umuduna Yapılan Yatırımdır”
Görev süresince kulübe neden bu kadar emek ve kaynak harcadığının zaman zaman sorgulandığını belirten Özturan, bu mücadeleyi Bingöl’ün gençlerine ve geleceğine duyduğu inanç nedeniyle verdiğini ifade etti.
Özturan, “Bazen bir kulübe yapılan yatırım, aslında bir şehrin umuduna yapılan yatırımdır” sözleriyle sporun toplumsal önemine dikkat çekti.
“Rahmetli Babama Verdiğim Sözü Tuttum”
Üç yıllık süreçte rahmetli babasına verdiği sözü yerine getirmeye çalıştığını belirten Özturan, ailesinden, işlerinden ve kişisel yaşamından fedakârlık yaparak kulübün başarısı için mücadele ettiğini söyledi.
Görevini vicdanen huzurlu ve başı dik bir şekilde bıraktığını ifade eden Özturan, kulübün mali disiplininin korunmasının önemine vurgu yaptı.
“12 Bingölspor Tüm Bingöl’ün Ortak Değeridir”
Kulübün yaşadığı zorlukların nedenlerinin yalnızca belli kesimlerde aranmasının doğru olmayacağını belirten Özturan, herkesin kulübe ne kadar sahip çıktığını kendi vicdanında değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
12 Bingölspor’un birkaç kişinin değil tüm Bingöl’ün ortak değeri olduğunu kaydeden Özturan, kulübe destek veren ve eleştirileriyle katkı sunan herkese teşekkür etti.
Dikkat Çeken Mesaj
Açıklamasının sonunda çarpıcı bir mesaj veren Başkan Özturan, şu ifadeleri kullandı:
“Bu göreve gelirken arkamda bir söz vardı, bugün ayrılırken arkamda borçsuz, şampiyon bir kulüp bırakıyorum. 12 Bingölspor sahipsiz değildir. Ancak sahip çıkanları sahipsiz bırakırsanız, işte o zaman sahipsiz kalır.”