Bazancir: "CHP Olarak Hayır İçin Mücadele Vereceğiz"
CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazancir, 'CHP olarak hayır için mücadele edeceğiz
CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazancir, “CHP olarak hayır için mücadele edeceğiz. Ve bütün yetkiler tek kişiye devir ediliyor. Hayır’ın da bir hayır vardır buradan herkese sesleniyorum elinizi vicdanınıza koyun, çünkü demokratik haklarımızı bir kişiye devir etmek yasama hakkımızı olumsuz etkileyecektir”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazancir, meclisten geçen anayasa değişikliği ve referandum hakkında yazılı açıklamalarda bulundu. Bazancir, açıklamasında değişiklik için ‘hayır’ oyunu kullanacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Türkiye kritik ve önemli günlerden geçiyor, ilk defa Türkiye Cumhuriyetinde parlamento yetkilerini devir etti. Yani halkın seçip gönderdiği Milletvekilleri kendi Anayasasına, kendi hukukuna, kendi özgürlüğüne ve Mecliste yazılan ‘Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir’ Sözüne sahip çıkmadılar ve bu utanç olarak tarihe geçecektir. Bugünkü sistemde yürütme yetki ve görev Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından paylaşılıyor. Hükümet etme sorumluluğu ise bakanlar kuruluna aittir. Getirilen sistemde ise Hükümet etme yetkisi Cumhurbaşkanlığına devir ediliyor. Bu sistemin egemenliğin tek bir elde toplandığı ve bir diktatörlüğün anayasal zemini oluşturuluyor. Ve bütün yetkiler tek kişiye devrediliyor. İnsana değer veren bir anlaşımız var birinci sorunumuz yeni bir anayasa değil, ülke olarak sorunları çözmek ilk işimiz olmalı. Anayasa bütün partilerin mutabakatı ile oluşur. Bizim Genel Başkanımız diyalogdan yana elimizi taşın altına koyarız. Bu anayasa halk için yapılan Anayasa değil. Sadece bir kişi için yapılan Anayasa. Bizim itirazımız buna biz rejim değişikliğine mücadele edip karşı çıkacağız. Söz ve karar artık milletin CHP olarak HAYIR için mücadele edeceğiz. Ve bütün yetkiler tek kişiye devir ediliyor. Hayırın da bir hayır vardır buradan herkese sesleniyorum elinizi vicdanınıza koyun çünkü demokratik haklarımızı bir kişiye devir etmek yasama hakkımızı olumsuz etkileyecektir.Bu Anayasa sadece CHP.nin meselesi değil vatanını ve milletini seven geleceğini düşünen her bireyin meselesidir.” (Haber Merkezi)