Bingöl'de Dolandırıcılık Operasyonu: 6 Kişi Gözaltınd
Bingöl merkezli düzenlenen "KUYU-28" operasyonu kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık ve tefecilik suçlarına yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Türkiye genelinde 58 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda Bingöl'de 6 şüpheli gözaltına alındı.
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, dolandırıcılık suçundan 178 ayrı UYAP kaydı ve 56 yakalama kararı bulunan 11 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yurtdışında bulunan 1 şüpheli hakkında aranma kaydı oluşturulurken, 4 şüphelinin cezaevinde olduğu belirlendi. Cezaevindeki şüphelilerin ifadeleri SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla alınarak işlemleri sürdürülmektedir.
Bingöl’deki operasyon kapsamında toplam 10 kişiye adli işlem uygulanırken, yurtdışında olan 1 şüpheli için aranma kaydı oluşturulmuştur. Yetkililer, şüphelilerle ilgili adli tahkikatların devam ettiğini ve suçla mücadele çalışmalarının kararlılıkla süreceğini belirtti.