Bingöl Jandarma Komutanlığı'nda Görev Değişimi

TAKİP ET

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında Terfi ve Atamalar Resmi Gazete'de Yayımlandı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görev değişiklikleri yapıldı.

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 10 ve 11. maddeleri doğrultusunda, Jandarma Genel Komutanlığı’nda 21 general ve albay bir üst rütbeye terfi etti. Ayrıca 78 ismin görev yeri değiştirildi. 40’tan fazla ilin jandarma komutanı da yeni görev yerlerine atandı.

Bu kapsamda, Bingöl’de de önemli değişiklikler gerçekleşti. Bingöl İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı’na atandı. Komutan yardımcısı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Eskitürk Kırklareli’ye, diğer yardımcısı Jandarma Kıdemli Albay Ali Vanlı ise Bilecik’e görevlendirildi.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı görevine ise Tokat İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sabri Küyük atandı.