Bingöl Üniversitesi'nden Dijital Dönüşüm Atılımı: Koordinatörlük Kuruldu

TAKİP ET

Bingöl Üniversitesi, dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü'nü kurduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin Senato odasında Dijital Dönüşüm Çalışma Grubu başkanlarıyla bir araya gelerek, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) "2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu" çerçevesinde dijital becerilere sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Çelik, toplantıda üniversitenin dijital altyapısını güçlendirmek ve dijitalleşme sürecini hızlandırmak amacıyla hazırlanan eylem planını detaylandırdı. Toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Dünyada rekabet gücü ve görünürlüğü yüksek, yeniliğe açık, kaliteli, istihdamı destekleyen, erişilebilir, kapsayıcı, dijitalleşmeyi ve uluslararasılaşmayı başarmış bir yükseköğretim sistemini hayata geçirmek hepimizin ülkemize ve milletimize karşı sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğu yerine getirmek için Bingöl Üniversitesi olarak üzerimize düşeni hayata geçirmek amacıyla çeşitli çalışmalar içerisindeyiz. Bu kapsamda Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü’nü kurduk,” ifadelerini kullandı.