Doğalgaz Çalışmalarından Tahrip Olan Yollar Onarılacak

TAKİP ET

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, doğalgaz çalışmalarından tahrip olan yolların onarılacağını, kaldırım işgalleri konusunda gerekli çalışmaların Bingöl Belediyesi tarafından yürütüldüğünü söyled

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, doğalgaz çalışmalarından tahrip olan yolların onarılacağını, kaldırım işgalleri konusunda gerekli çalışmaların Bingöl Belediyesi tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Bingöl Belediyesi Başkanı Barakazi, TRT GAP Diyarbakır Radyosunun ‘Yöremizden Programımız Bugün Şehrinizde Sizinle Birlikte’ programına canlı yayın konuğu oldu.

Programda kentin birçok noktasında parkları tahrip eden vatandaşlar ile kaldırım işgalinde bulunan esnafa duyarlılık çağrısında bulunan Barakazi, “Vatandaşlarımızın çoğunluğu park ve kaldırım işgallerinden mustarip. Biz tahrip edilen parklarımızı kısa süre sonra onaracağız. Yine bozulsa yine onarırız ama parklara bazı insanların verdiği hasar çok ileri boyutta. Kentin ortak kullanım alanları olan parklarımıza bütün vatandaşlarımızın sahip çıkması gerekiyor. Kaldırım işgalleri de fazlaca şikâyet aldığımız konuların başında geliyor. Biz belediye olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz ama burada biraz da esnafımıza iş düşüyor. Tüm esnaflarımızı kaldırım işgali konusunda biraz daha duyarlı davranmalı. Bu hususta defalarca yaptığımız duyarlılık çağrısını bir kez daha yeniliyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlara, çöp dökme saatleri hususunda da çağrı yapan Barakazi, şunları söyledi: “Tüm cezai işlemlere ve uyarılara rağmen halen gündüz saatlerinde dışarıya çöp bırakan vatandaşlarımız var. Aslında bunlar göze battığı için şikâyetler oluşuyor. Vatandaşlarımızın çöp dökme saatlerine uymasını rica ediyoruz. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Herkes çöp dökme saatlerine uyarsa kentimiz daha temiz ve daha güzel görünüme kavuşacaktır. Şunu vurgulamak istiyorum genel itibariyle vatandaşlarımız bu kurala uyuyor, ben bu anlamda vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Doğalgaz çalışmalarından dolayı bozulan yolların da onarılacağını vurgulayan Barakazi, “Nimet külfete tabidir ilişkisi içerisinde bunu düşünmek lazım. Biraz zorluk çekeceğiz ama hem hizmet anlamında hem de hava temizliği anlamında daha kaliteli bir boyuta ulaşacağız. Bu yılki çalışmaların da tamamlanmasıyla Bingöl’ün büyük bir kısmına doğalgaz verilecek. Okullara ve kamu kurumlarına doğalgaz verilecek. Doğalgaz hizmeti genişledikçe hava kirliği de önlenecek. Yollarımızda oluşan tahribatlarda kısa sürede giderilecek” diye konuştu.

Program sonrası, GAP Diyarbakır Radyosu Müdürü Fatih Yılmaz tarafından Başkan Barakazi’ye radyo hediye edildi.

bingöl doğalgaz bingöl haber bingöl haberler bingöl haberleri çapakçur gazetesi Doğalgaz Çalışmalarından Tahrip Olan Yollar Onarılacak haber son dakika