"O Görevi Gönüllü Olarak Seçtik"

TAKİP ET

Bingöl Özel Hareket Polislerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan 11 kişiyi nasıl yakaladıklarını A Haber'e anlattı

Bingöl Özel Hareket Polislerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan 11 kişiyi nasıl yakaladıklarını A Haber’e anlattı. Bingöl Özel Hareket komiserinin verdiği röportajda 16 Temmuz sabahından o hainlerin yakalandığı güne kadar verilen mücadelenin tüm ayrıntıları vardı. 16 Temmuz’da Ankara’dan 40 kişilik takviye istenildiğini aktaran komiser, Bingöl Özel Hareket Timi olarak bu göreve gönüllü olarak talip olduklarını belirtirken; “15 Temmuz gecesi ben dâhil tüm ekip emir beklemeden şubelerimize intikal ettik. Şube’de müdürümüzün talimatıyla Bingöl’ü kontrol altında tutmak için hemen harekete geçtik. Zırhlı araçlar ile birlikte Bingöl’ü kontrol altında tutmayı başardık. Bingöl halkının sokağa çıkmasıyla beraber ve Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajından sonra kontörlü tamamen sağladık ve günün ağarmasını bekledik. Şube’de beklerken Ankara’dan 40 kişilik takviye istenildiğini haber aldık. Benimle birlikte 39 arkadaşım bu göreve talip olduk. Aynı öğleden sonra hazırlanıp karayolu ile Van’a intikal etmek üzere yola çıktık. Van’da özel uçak ile birlikte Ankara’ya iniş yaptık. Ankara’da polis akademisi başkanlığına geçtik. 17 Temmuz’da daire başkanımızı ziyaret ettikten sonra, gördüğümüz manzarayı buradaki arkadaşlarım dâhil hiç birimizi unutamayız. Orada şehit olan bir müdürümüzün naaşı vardı. Gıyabi cenaze namazından sonra özel hareket dair başkanımızla görüştüm. Bize verdiği görev, Marmaris’te Cumhurbaşkanımıza suikast girişimi yapan hainleri yakalama görevi verildi. Bu görev bizi onure eden bir görevdi” dedi.

O GECEYİ ANLATTI

Bingöl Özel Hareket Timi Komiseri, “18 Temmuz sabahında Marmaris’e vardık. Birkaç saat dinlendikten sonra bahsi geçen araziye intikal ettik. İzmir ve Muğla özel hareket şubesi de bizimle beraber oradaydı. O gün arazi taramasına başladık. Arazi taramasından o gün bir netice elde edemedik. Ertesi günde arazi taraması devam etti. Muğla’dan kaçan hainlerden birinin yakalandığını öğrendik. İzmir’de yakalanan hain Muğla savcımızın talimatıyla yer gösterme işlemi ona yaptırıldı. Bu hainin belirttiği yerde herhangi bir ize rastlamadık. Ertesinde Muğla merkezde bir hırsızlık olayının olduğunu öğrendik. Hırsızlık olayında 3 askeri kamuflajlı kişilerin atlet ve t-shört çaldığının bilgisini aldık. Ekibimle beraber vatandaşın belirttiği araziyi ablukaya aldık ama oradan da bir sonuç elde edemedik. Umudumuzu kaybetmedik. Muğla’nın sıcak ve arazisinin sık olmasına rağmen ama biz özel harekatçıydık o arazi tiplerine alışkındık. Keza devlet başkanımıza böyle bir suikast girişiminin olması da bize dokunmuştu. Biz o hainleri bulmaya kararlıydık. 22 Temmuz’da izmir ve muğla özel harekat şubesi ile beraber aynı araziye tekrar çıktık 12 adet tüfek, el bombası ve 2 adet tabanca bulduk. Arazide o mühimmatları bulmamız bizi motive etti. Ondan sonraki süreçte ihbarları göz önüne alarak operasyonu Marmaris dışına taşıdık” şeklinde konuştu.

“ÜNİFORMALARINI DAHA FAZLA KİRLETMELERİNE İZİN VERMEDİK”

Bingöl Özel Hareket Timi komiserinin yaptığı açıklamada, hainleri yakaladıkları gibi üzerlerinde üniformaları hemen çıkardıklarını daha fazla kirletmelerine izin vermediklerini vurgulayarak, “31 Temmuz gecesi bizim ekipten bir arkadaş beni aradı komiserim görüntü alınmış dedi zaten akabinde Muğla Özel Hareket Şube Müdürümüz aradı. Sivil araçlar ile beraber hepimiz çıktık. Bölgeye hareket ettik yaklaşık 30 km mesafesi vardı. Helikopter ve uçak bölgeyi tarıyordu. Biz bölgeye intikal ettiğimizde bir vatandaş bize “ abi bizim köyde görülmüşler” dedi. O vatandaş ile beraber Şirinköy’e geçtik. Şirinköy’e geçtiğimizde vatandaşın telefon ile görüştüğü kişide yanımıza geldi. “Abi adamlar buradan kaçtı” dedi. Biz adamların yakın olduğunu düşündüğümüz için koşar vaziyette yat ve teslim ol diye bağırmaya başladık. Herhangi bir tepki gelmeyince şoför arkadaşımıza araçları biraz yanımıza çekmesini söyledim. Araçlar geldiğinde hemen hareket ettik. 150 metre ilerledikten sonra orada bir ses duyduk. Oradan bir tanesi “teslim oluyoruz ateş etmeyin” dedi. Hemen adamların olduğu yere çıktık ve 6 kişiydiler. İlk fırsatta yere yatırdık ve askeri üniformayı daha fazla kirletmelerine izin vermedik. Arkadaşlarım iç kısımlara doğru gitti ve orada 3 kişi daha buldular. Bunlara sorduğum ilk diğer iki kişinin nerede olduğuydu. Bu iki kişinin köyde ayrıldığını söylediler. Daha sonra köyü abluka altına aldık. Asker ve Muğla özel hareket şubesi beraber köyü sardık. Karanlıkta bir miktar arazi taraması yaptık ve sabahı beklemeye başladık. Sabah olması ile beraber kaçan o iki haine de yakaladık ve teslim ettik” dedi.  (Haber Merkezi)

“O Görevi Gönüllü Olarak Seçtik”