Köprülü Kavşağı Olmayan Tek İl: Bingöl!
Çevre illerde, şehirlerarası trafiği önemli ölçüde rahatlatan Köprülü Kavşaklardan Bingöl'de bulunmuyor
Çevre illerde, şehirlerarası trafiği önemli ölçüde rahatlatan Köprülü Kavşaklardan Bingöl’de bulunmuyor. Merkezde 2 altgeçidin olduğu kentte trafiği önemli ölçüde rahatlatan ve çevre illerin çoğunda bulunan Köprülü Kavşakların Bingöl’e yapılmasını isteyen Bingöllü vatandaşlar, yetkili ve siyasilerden Köprülü Kavşak yapılması için girişimlerde bulunmalarını istiyor.
Özellikle şehirlerarası yollarda trafiği önemli ölçüde rahatlatan ve Bingöl’ün ihtiyacı olan Köprülü Kavşaklardan kentte hiç bulunmuyor. Muş karayolu üzerinde Sanayi kavşağında ve Elazığ Karayolu üzerindeki altgeçitlerin bulunduğu kentte önemli bir ihtiyaç haline gelen köprülü Kavşakların Bingöl’e yapılmasını isteyen vatandaşlar, yetkili ve siyasilerden girişimlerde bulunmalarını istiyor.
ELAZIĞ, MUŞ VEYA GÜNDOĞDU KAVŞAĞINDA ‘KÖPRÜLÜ KAVŞAK’ ŞART
Şehrin giriş ve çıkışlarında, Elazığ, Muş karayollarında ve özellikle Gündoğdu Kavşağı’nda ihtiyacın bulunduğu Köprülü Kavşaklar, yapıldığı takdirde Bingöl’deki şehirlerarası trafiğin önemli ölçüde rahatlamasını sağlayacak. Çapakçur Köprüsü’nün acımasıyla beraber yoğunluğun artacağı Gündoğdu Kavşağı’nda Köprülü Kavşak ihtiyacının bulunduğunu değerlendiren Bingöllü vatandaşlar, hizmetin Bingöl’e yapılmasını istiyorlar.
ŞEHİRLERARASI YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Öte yandan, Karayolları 84. Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şehirlerarası yolların çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Bingöl – Solhan – Muş karayolunda sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Aynı zamanda Bingöl – Karlıova – Erzurum karayolunun ihalesinin yapıldığı, sıcak asfalt çalışmalarının başladığı öğrenildi. Genç çevre yolunda 620 metrelik viyadük çalışmalarının devam ettiği yolda ihalenin yapılarak bitümlü sıcak karışım asfalt çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
ÇAPAKÇUR KÖPRÜSÜNÜN KASIM AYINDA BİTİRİLMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR
Öte yandan alınan bilgilere göre, Çapakçur Köprüsü’nün Kasım ayında bitirilmesinin öngörüldüğü belirtildi. Çalışmaların son sürat devam ettiği köprü çalışmalarında, önümüzdeki günlerde biten ayakların üzerine köprüye şeklini verecek olan kirişlerin konulacağı öğrenildi. Kasım ayında tamamlanarak hizmete açılacak olan köprü, Gündoğdu Kavşağı’nı da hareketlendirecek.
OTOBÜS TERMİNALİNDE KAVŞAK YAPILACAK
Bingöl Belediyesi tarafından Muş Karayolu Ekinyolu Mevkiinde yapılan yeni şehirlerarası otobüs terminalinde ihtiyaç olan kavşağın çalışmalarının, FEDAŞ’ın elektrik direklerini deplase işlemlerinin ardından başlayacağı ve kısa sürede bitirileceği öğrenildi. Uzun süredir açılmayı bekleyen, ancak kavşak olmadığı için açılmayan terminalin FEDAŞ’ın elektrik hat ve direklerinin deplasesinin gecikmesinden kaynaklandığı öğrenildi. FEDAŞ’ın deplase çalışmaları bittikten kısa süre sonra kavşağın tamamlanacağı öğrenildi.