Hesarek Dağı Zirvesine Türk Bayrağı Diktiler

TAKİP ET

Bingöl'de Kuzey Yüzü Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği, 2500 metre rakımlı Hesarek dağına gerçekleştirdikleri tırmanışın arından, zirveye kadar taşıdıkları bayrağı diktiler

Bingöl’de Kuzey Yüzü Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği, 2500 metre rakımlı Hesarek dağına gerçekleştirdikleri tırmanışın arından, zirveye kadar taşıdıkları bayrağı diktiler.

Bingöl’de yaptığı doğa sporlarıyla adını duyuran Kuzey Yüzü Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği 2500 metre rakımlı Hesarek dağına tırmanış gerçekleştirdi. Tırmanışın ardından ekip, zirveye kadar direğiyle beraber taşıdıkları Türk Bayrağını dikti.

Bingöl’de ilk kez ‘Zirve Defteri’ uygulamasını başlatan ekip, yaptıkları zirve tırmanışlarına isimlerini ve ne hissettiklerini yazacaklar.

Kuzey Yüzü Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği Bingöl Temsilcisi Ramazan Küçükhazar, Haserek Dağı'nda Türk bayrağını dalgalandırmanın gurunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bölgede huzur ve güvenin sağlanmasından sonra dağlarımıza dağcıların ilgisini çekmeye çalışıyoruz. Çünkü bölgemizin dağları tırmanış açısından güzel yerleri var. Biz Haserek Dağı'nın 2 bin 500 rakımlı zirvesine tırmanmak Türk bayrağını taşıyarak çıktık. Zirveye ulaştığımızda ise Türk bayrağını açarak dalgalandırdık" dedi.

bingöl haberleri bingöl hesarek çapakçur gazetesi dağcılık doğa sporları haber haber oku hesarek dağı Hesarek Dağı Zirvesine Türk Bayrağı Diktiler Kuzey Yüzü Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği ramaan küçükhazar