İŞKUR, Bin İşçi Alacak

TAKİP ET

İŞKUR, toplum yararına programlar (TYP) kapsamında bin kişinin işe alınacağını duyurdu

İŞKUR, toplum yararına programlar (TYP) kapsamında bin kişinin işe alınacağını duyurdu. Başvuruların ise 28 Ocak – 1 Şubat tarihlerinde alınacağı belirtildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile kurum ve kuruluşlar işbirliğinde toplam 1000 kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar (TYP) için katılımcı başvuruları 28 Ocak – 1 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Katılımcı şartları şöyle:

“Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almamak,

Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç),

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.

TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

Müftülük haricindeki kurumlar için istihdamında güçlük çekilen (kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, 35 yaş üstü bireyler, terörle mücadelede malul sayılmayacak derecede yararlananlar) öncelikli olup bunlar arasında öncelik sıralaması bulunmamaktadır.

Katılımcılar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında dosyası olanlar arasından belirlenecektir.

Katılımcıların yukarıda belirtilen tüm şartları taşıması zorunludur. Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamayacaktır.Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabilecektir.Tüm Programlar 18 Şubat 2019 tarihinde başlayacak, 16 Ağustos 2019 tarihinde sona erecektir.”

NEREDE ÇALIŞTIRILACAKLAR?

Açıklamaya göre istihdam edilecek bin kişi, şu kurumlarda istihdam edilecek:

Bingöl Valiliği: 10

Bingöl Belediye Başkanlığı: 165

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü: 40

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü: 30

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü: 10

Bingöl Emniyet Müdürlüğü: 15

İl Özel İdaresi: 20

Bingöl İl Müftülüğü: 30

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü40

Genç Kaymakamlığı: 50

Genç Belediye Başkanlığı: 100

Solhan Kaymakamlığı: 35

Solhan Belediye Başkanlığı: 100

Solhan Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü 15

Karlıova Kaymakamlığı20

Karlıova Belediye Başkanlığı 150

Adaklı Kaymakamlığı 10

Adaklı Belediye Başkanlığı30

Kığı Kaymakamlığı10

Kiğı Belediye Başkanlığı10

Yedisu Kaymakamlığı5

Yedisu Belediye Başkanlığı10

Yayladere Kaymakamlığı5

Yayladere Belediye Başkanlığı10

Ilıcalar Belediye Başkanlığı20

Sancak Belediye Başkanlığı  40

Arakonak Belediye Başkanlığı20

Toplam: 1000

Bin İşçi Alacak işkur