Karlıova'da okul açılışı yapıldı
Karlıova ilçesinde 16 derslikli Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık ortaokulu düzenlenen törenle açıldı
Karlıova ilçesinde 16 derslikli Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık ortaokulu düzenlenen törenle açıldı.
Karlıova ilçesi Turgut Özal mahallesinde yapımına Nisan ayında başlanan Öğretmen Hüseyin hüsnü Tekışık Ortaokulu 9 ay sürede yoğun bir çalışmayla 2018 eğitim yılına yetiştirilerek hizmete açıldı.
1984 yılında yapılan Karlıova’nın en eski okulu olarak bilinen ve geçmiş yıllarda depremlerde zarar gören Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin’in girişimleri sonucu yıkılarak yerine yenisi yapıldı.
Yeni okulun açılışıyla birlikte Kocaeli’de faaliyet gösteren Bingöllüler derneğinin okulda açtığı bilgisayar sınıfının da açılışı yapıldı. Okulun konferans salonunda İstiklal marşının okunmasından sonra Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl yaptığı konuşmada, okulun yapımında emeği geçenlere ve Kocaeli Bingöllüler derneği yönetimine teşekkür ederek öğrencilere başarılar diledi.
Kocaeli iş adamalarından Selçuk Çakır, Karlıova ilçesinde okuyan öğrencilere bilgisayar göndermenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, başarı dileklerinde bulundu.
Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci, “Değerli büyüklerimizin çabalarıyla Bingöl-Kocaeli illeri arasında toplumsal anlamda güçlü duygu köprülerinin temelleri atıldı. Her geçen günü bunu arttıran gelişmelere şahit olmak bizleri son derece ihya etmektedir. Bugün de burada böyle güzel ve bir o kadar da anlamlı bir projenin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bingöl ilimize bağlı Karlıova ilçemizin Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık okulumuzda bilgisayar laboratuarına çocuklarımızın eğitim hizmetlerinde kullanılması amacıyla bilgisayarlara ihtiyaçlarını belirttiler. Gerek değerli başkanım, gerekse değerli iş adamlarımız konuya son derece ilgi göstermiş ve böyle anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine değerli destekleriyle nihayet kavuşmuş bulunmaktayız. Bu vesile ile bu anlamlı projemize maddi-manevi katkılarından dolayı başta İzmit Belediye Başkanımız Syn. Dr. Nevzat Doğan beye, işadamlarımız Syn. Zeki Zeray, Syn. Vadettin Ceylan, Syn. Tolga OK, Syn. Volkan Ozon, Syn. Sedat Köse, Syn. Yusuf Erenkaya, Syn. Selçuk Çakır’a, dernek yönetimimize şahsım adına yürekten teşekkür ediyor, hayırlı hizmetlere vesile olması dilekleriyle saygılarımı sunuyorum” dedi.
Bingöl Milli Eğitim Müdür Kadri Engin, “Hepinizin bildiği gibi ülkelerin ekonomik gelişmişlik düzeylerinin göstergesi eğitime bağlıdır. Eğitime yapılan yatırım ülkenin gelişmesine katkı sağlar. Bizlerde ülkenin her tarafında olduğu gibi Bingöl’ümüze de eğitim yatırımlarına ağırlık vermiş bulunmaktayız. Karlıova ilçemizde bu okulun açılışından sonra İnşallah iki okul daha önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeye çalışacağız” dedi.
Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, “Daha önce aynı isimle bir okulumuz vardı bu yerleşkede, hayırsever bir iş adamı tarafında okul yapılmıştı. Geçmiş dönemlerde yaşanan depremlerden dolayı öğrencilerimiz açısında ciddi sıkıntılı bir binaydı. Eski Bingöl Milli Eğitim Müdürü, Vali bey ve Bakan beyle okul hakkında görüşmeler yaptık ve başta bakanımız olmak üzere bu konuda desteklerini esirgemediler bizden. Verilen karar sonrası hızlı bir şekilde okulun yıkım işi ve ihale sürecine geçtik. Yapımına başlanılan okulumuz kısa sürede bitti ve Allah ta sizlerle beraber okulumuzun açılışını yapmayı nasip etti. Öncellikle öğrencilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim kurumları bizler için önemli, bundan sonra yapılması gereken mevcut eğitimin olabildiğince kalitesini artırmak. Biz okulumuzun anahtarını vurduk ve açtık ama öğrencilerimizin anahtarı öğretmenlerimizin elinde. İnşallah bu yeni binada öğretmenlerimiz, hem ilçemiz hem ülkemiz için vatanına milletine bağlı başarılı bir nesil yetiştirirler. Kocaeli’den Karlıova’ya gelip aramıza katılan değerli iş adamlarımıza ve Bingöllüler Derneği yönetimine açtıkları bilgisayar sınıfı için teşekkür ediyorum. Okulumuz tekrardan ilçemize hayırlı olsun” dedi.
Açılış sonrası katılımcılar tarafında okulun sınıfları gezildi. Daha sonra yükleyici firmaya plaket ödülü verdi,
Son teknoloji ile içi donatılan okulun açılışına, Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum müdürleri, Kocaeli Bingöllüler derneği Başkanı Ali Değirmenci, okula bilgisayar bağışında bulunan İzmitli iş adamı Selçuk Çakır, ilçe sakinleri ve öğrenciler katıldı. (Karlıova Gazetesi)