Kaya: "Bingöl'ün Gelecekteki 50 Yılını Bitirdiler!"

TAKİP ET

Demokratik Bölgeler Partisi Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl'de görev yapan bazı ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi

Demokratik Bölgeler Partisi Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl’de görev yapan bazı ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bingöl’ün sorunlarına değinerek Bingöl için yapılması gereken önemli projeleri desteklediklerini söyledi.

“BURADAKİ SORUNLARIN HER BİRİ, BİZİM DE SORUNUMUZ”

Konumu itibari ile Bingöl’deki sorunları dile getirmek istediklerini ifade eden Kaya, “Bingöl’deki tek muhalif parti olarak açıklama yapmak istiyoruz. Ülke olarak, 15 Temmuz’dan, 7 Haziran ve 1 Kasım’dan sonra çatışmalı süreç halindeyiz. Çözüm sürecindeki rahatlığı gördükten sonra, bu süreçte resmen cehennemi yaşıyoruz. Parti olarak barış ve huzur istiyoruz. Bu ülkede barışın ve huzurun tesis edilmesini istiyoruz.Buradaki sorunların her biri bizler için bir görevdir. Çözüm geliştirmek, proje sunmak gerekiyor. Bingöl’ün sorunları bizim de sorunumuzdur. Bizim de kendimize göre bir farklı çözüm önerimiz olacaktır. Biz sözlü ve yazılı önergeler veriyoruz ve zaman zaman bunu paylaşıyoruz” dedi.

“HASTANE İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARIN HEPSİ ASILSIZ”

Yapımı 6 yıldır süren ve bir türlü bitirilemeyen Bingöl Devlet Hastanesi hakkında açıklamalarda bulunan Kaya, hastane hakkında yapılan açıklamaların asılsız olduğunu iddia etti. Kaya, geçtiğimiz günlerde Bingöl Valiliği’nde yapılan il koordinasyon toplantısında Sağlık İl Müdürü’nün hastane hakkında yapılan açıklamaların ‘ihtimal’ olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Perşembe günü il koordinasyon toplantısı oldu. Kurum müdürleri orada açıklamalarda bulundular. Daha önce de sorunları teşhir ettik, ancak sorunlar yerinde duruyorsa susmayacağımızı söylemiştik. Bunlardan biri Devlet Hastanesidir. Hastane ile ilgili yoğun bir kamuoyu oluştu. Üst düzeyden açıklamalar geldi.En son açıklamada hastanenin sağlık bakanlığına devri ile ilgili açıklamalar yapıldı. Koordinasyon toplantısında Sağlık İl Müdürü, yapılan bütün açıklamaları boşa çıkardı. Enver Fehmioğlu gibi isimler açıklamalarda bulundu tarih verdi ancak açılmadı. Sağlık bakanlığına devri ile ilgili açıklama yaptılar. Bu Bingöl Devlet hastanesine özgü bir durum değil, TOKİ’nin genel bir uygulamasıdır. Bu konu hakkında verdiğimiz önergelerin içi boş açıklama olarak lanse edildi. Ancak kendi açıklamalarının çoğu asılsız çıktı. Sağlık İl Müdürü, kesin olmayan bilgilere göre kasım ayında sağlık bakanlığına devrinin söz konusu olduğunu söyledi. Bu şu anlama geliyor, açıklamaların hiç biri doğru değil. Kesin değil yani.”

“50 YAŞIMDAYIM, BÖYLE GEÇİT GÖRMEDİM!”

Shell Petrol yanında yapılan  altgeçit hakkında açıklamalarda bulunan Kaya, “Çapakçur Köprüsü projesi ile ilgili altgeçit yapıldı. 50 yaşındayım, böyle bir altgeçit görmedim. Bırakın Elazığ’dan geldiğinizde şehre girmemeyi, müsait olan tesisin kamulaştırılması yapılmadı. Burası bit köy değil, burası bir ildir. Ya işi düzgün yapacaksın, ya da yapmayacaksın. Bunlar kalıcı sıkıntılardır. Bundan sonra kimse yıkıp yenisinii yapmayacak. Karayolları 8. Bölge Müdürü’ne sorduk, 2 tane kavşaktan bahsetti. Üniversite ve Kurudere kavşağı varsa neden bu altgeçit yapıldı? Bunları bu kadar cesaretlendiren genel siyasettir. Kervansaray bölgesinde BSK asfalt yapıldı. Teknik olarak o BSK’nın ömrü 15 – 20 yıl olması lazım. 5 yıl geçmedi, yol dağıldı. Daha önce koordinasyon toplantılarında dile getirdik, bize teknik ekiplerinin yolda sıkıntı olmadığını söylediler. Karayollarının Bingöl’e yaptıkları zulümleri yıllardır biliyoruz. Bir iş yapıldığında bari 3 – 5 yıl götürsün, her yıl ihale etmenin anlamı yok” dedi.

“KOMİSYON KARARLARINA UYULMUYOR”

İl Özel İdaresi tarafından Bingöl Üniversitesi’nin termal tesisleri hakkında alınan kararlara uygulmadığını ve yeni projelerin geliştirildiğini ifade eden Kaya, “İl Koordinasyon Toplantısında rektör beyin açıklamaları oldu. Üniversitenin fiziki olarak gelişimini görüyoruz, mutluluk duyuyoruz. Kaplıcalar ile ilgili açıklamasında, biz yakın geçmişte kamuoyu ile paylaştık. İl Özel İdaresi ile yapılan protokole uyulmadı, anlaşmayı feshettik ancak karar uygulanmadı. Rektör Bey, tesise ek olarak motel yapmayı düşündüklerini, sit kurumunun engel çıkardığını söyledi. Biz İl Özel İdaresi ile protokolümüz varsa, sıkıntıların giderileceğine dair karar almamız lazım. Böyle bir komisyon yok, sözleşme feshi söz konusu iken böyle bir yatırım yapmanın mantığını anlamış değilim. Buradan şu anlam çıkıyor, burada alınan kararların bir önemi yok. Meclis burada bir karar almış, fesih kararı alınmış. Rapordaki eksikliklerin hiç biri giderilmeden devam etmeleri, meclis çalışmalarının boşa olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“BİLDİK BİLELİ AYNI SORUNLARI YAŞIYORUZ”

Saray Mahallesi tarafında bulunan yüksek gerilim hatlarının deplase edileceği yönündeki bilginin gerçeği yansıtmadığını ifade eden kaya, sorunların yıllardır aynı olduğunu söyledi. Kaya, “Yüksek Gerilim hattının deplase edilmesi hattının çalışmalarının başladığı söylemişlerdi daha önceki toplantılarda. Bizim bu şikâyetimizi Başkan Barakazi de destekledi. TEİAŞ müdürü, ‘biz direkleri kurarken mahalle yoktu. Siz mahalle kurarken direklere göre mahalle kuracaktınız’ demişti. Daha sonra söylemlerinin yanlış olduğunu anlayıp düzeltmeye çalışsa da bilinçaltında yatan düşünceyi açıklamış oldu. Bildik bileli böyle sorunları yaşıyoruz. Daha önce defalarca dillendirilmiş sorunlardır. İktidar siyasetçilerimiz, zaman zaman kendileri de serzenişte bulunuyorlar. Bu yanlış çünkü her şey sizin elinizde, yapmak sizin elinizde… TEİAŞ Müdürü deplase çalışmalarının başladığını söylese de herhangi bir çalışma maalesef yok. Sorunlar olduğu gibi yerinde duruyor” dedi.

“BİNGÖL, DÖNÜŞÜM FIRSATINI KAÇIRDI”

Kaya, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bingöl’ün gelecekteki 50 yılını bitirdiler. Şehir yapılanması ve planlaması geçmiş zamanlara kadar vardı. Yaşanılası bir ildi. Bingöl’ün eski fotoğraflarını gördüğümüzde iç geçiriyoruz. Bir yaşam biçimi vardı, 2003 depreminden sonra dönüşüm için oluşan fırsatı Bingöl kaçırdı. Bu fırsatı değerlendirmek varken, yaşanmaz bir hale getirdiler. Adalet sarayı karşıya taşındı ancak icra ve baro birimleri, adalet sarayında yer bulamıyor. Vatandaş bir oraya, bir buraya gidip duracak.Yapılan bir hizmetin önü görülerek, düşünülerek yapılan şeyler değil. Günü birlik bir proje ile yapılıp geçilmiş. Adalet sarayı önüne otobüs gitmiyor. Vatandaş yine belirli yere kadar otobüs ile diğerini yürüyerek gidecek. Belediye de öyle. Belediyeye işi düşen vatandaşın vay haline… Bir oraya, bir buraya koşacak vatandaş. Bingöl’ün en güzel yerini TOKİ’ye kurban ettiler. Doğum ve çocuk hastanesine gece işi düşenin vay haline…2003’ten sonraki dönüşüm, yaşanmaz bir hale getirdi. Düşünülmeden, imarsız bir şekilde yapılaşmalar oldu. Gelecek göz önünde bulundurulmadı. Biz yaşıyoruz, sıkıntıları da biz yaşayacağız. Ancak Allah korusun, bir felaket olursa yeni bir fırsat olur şehircilik için. Biz bu sıkıntıları çekeriz, afet olmasın yine de ancak şehir yapılanması biçimsiz bir şekilde yapıldı maalesef.İmar ile ilgili Bingöl’de büyük bir başıboşluk var. Sahip çıkmamız lazım.Biz bu memleketin yararına olan hiçbir projenin karşısında olmayacağımızı ilk günden beri söylüyoruz. El birliği ile yaşanabilir hale getirmek istiyoruz.” (Haber: Mesut BUDRAÇ)

Kaya: “Bingöl’ün Gelecekteki 50 Yılını Bitirdiler!”