MİGAZİDER'den İktidar ve Muhalefete Ağır Sözler
Muharip ve İç Güvenlik Gazileri, Harp Malulleri ve Dul Yetimleri Derneği Genel Başkanı İdris Tuğunmuş, yaptığı sert açıklamayla iktidar ve muhalefeti hedef aldı. Tuğunmuş, terörle mücadele konusunda yürütülen süreçlere tepki göstererek, 'Teröristle pazarlık yapanı tanımıyoruz' ifadelerini kullandı.
Yazılı açıklamasında, “Terörsüz Türkiye” söylemleri üzerinden yürütülen politikaları eleştiren Tuğunmuş, şehit ve gazi ailelerinin vicdanının görmezden gelindiğini savundu. Açıklamada, PKK ile ilişkilendirilen çevrelere siyaset alanı açıldığı iddia edilerek, buna tepki gösterildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunan Tuğunmuş, “Bu tehlikeli oyunu derhal durdurun” ifadelerini kullandı.
Muhalefet partilerinin bazı sivil oluşumlarla temaslarını da eleştiren Tuğunmuş, şehit ve gazi ailelerinin hassasiyetlerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.
Açıklamanın sonunda ise, “Teröre boyun eğmiyoruz, teröristle pazarlık yapanı tanımıyoruz” mesajı verilerek, mücadele vurgusu yapıldı.