Pedalla Dünya Turu Yapacak

TAKİP ET

Bisikletle Fransa'dan Japonya'ya gitmek için yola çıkan siyahi genç, Bursa'nın İznik ilçesine ulaştı

Bisikletle Fransa'dan Japonya'ya gitmek için yola çıkan siyahi genç, Bursa’nın İznik ilçesine ulaştı. Genç, tur kapsamında Bingöl üzerinden İran’a geçecek.

29 yaşındaki Mark Mauzole, Fransa'dan bisikletle yola çıkarak, sırasıyla İtalya, Slovanya, Hırvatistan, Makedonya ve Yunanistan’ı dolaştı. Binlerce kilometre pedal çeviren Mouzole, 53 günde Yunanistan’dan İstanbul'a geldi. Yalova’yı da gezen bisiklitli seyyah, İznik’i de ziyaret etti. Boyalıca’da çadır kurarak geceyi burada geçiren genç seyyah, sabah İznik'e geçip, tarihi yerleri dolaştıktan sonra tekrar yola koyuldu.

Bingöl, Van, Doğu Beyazıt’a gidecek olan Mark Mauzole, oradan İran’a geçecek. Türkmenistan, Kazakistan, Çin, Moğolistan, Kuzey Kore ve oradan da Japonya'ya ulaşmayı planlayan Mouzole, Türk insanının sıcakkanlı ve misafirperver olduğunu belirterek, “Bana yollarda yardım ettiler. Çay ve yemek ikram etiler. Hristiyan olmama rağmen Türk halkı bana çok yardımcı oldu” dedi.

Pedalla Dünya Turu Yapacak